Bu düşüncem tartışmaya açık ama sadece şahsi düşüncemi söylüyorum birisi sağdan soldan atlayıp sataşmasın.

Helal kazandığımız parayla kumar oynayıp borç kapatmak olmuyor. Alın teri dökerek kazansan bence daha bereketli olur, en az 20 kişi var çevremde borcu borçla kapamaya çalışan yada sayısaldı bilmemneydi oynayan 50 100 basıyolar bi bakıyosun borç birikmiş. Bence borcunu azaltmışsın bırak normal çalış bişey olur 100 oradan gelir 500 başka yerden çıkar unutma.
Tamamen geçim sıkıntısından bulaşılıyor,keyfe keder oynayanlarda çoktur,ama şahsi fikrim borçtan oynayanlar daha fazla.Misal ben 4k para kazanıyorum.Ne borçları kapatabiliyorum nede geçinebiliyorum.Asgari ücret alan biri var diyelim hadi 2k düz alsın evli çocuklu falan desek bu adamın geçinmesi imkansız heleki borç ödüyorsa illaki alternatif yollar arıyor insan.Keşke kimse bu işlere bulaşmasa ama hayat meşguliyeti mecbur tutuyor.Çevremde insanlar krediye bulaşma günah rızkın olmaz diyor,yeri geliyo ekmek parası çıkmıyor cebinden tuzu kuru olanlar laf yetiştiriyor,desenki zordayım borç verebilirmisin? Bendede yok'lara geliyor.