Tüm işlemler ne kadara maal oldu
aylık tahmini ne kadar gider bekliyorsunuz ve hangi bölüm
Üniversite ile Şubat ayında görüştüm. 50.000 UAH tarzı bir mebla istediler, bu o dönem 1 TL = 8 UAH olduğu için 7800 TL civarında yapıyordu, şuanda 11.000 TL civarında bir rakam yapıyor.
Bunun dışında vize için Istanbul Ukrayna konsolosluğu VFS Global ile görüşmelisiniz dedi. 22 $ VFS Global + 85 $ Ukrayna Öğrenci Oturum Vizesi için ödedim.
Kira masrafı ( Ben evde kalıyorum, yurtta kalmak isterseniz senelik 400 $ örneğin bizim üniversitede. Diğerlerinde değişebilir. 1 odada 2-3 kişi oluyor )
Aylık giderlerim ;
16 UAH [ 3.50 TL ] Günlük üniversiteye ulaşım için metro gidiş - dönüş ( Haftada 5 gün üniversiteye gidilse ile ayda 70 TL )
300 UAH ( 67 TL ) 5 günde bir ortalama büyük alışveriş yapıyorum, meyve sebze içecekler. ( 350 TL civarı mutfak masrafı denebilir )
85 UAH ( 18 TL ) 750 dakika heryöne konuşma, 7 GB internet ( 18 TL )
Ev veya Yurt hariç : 438 TL
Yurtta kalınsa her ay 204 TL + 438 TL = 642 TL
Evler 5500 UAH üzerinden başlıyor, 8500 - 9000 UAH'a kadar ev bulmak çok zor. Sınırsız bir fiyata kadar gidiyor. )
Diğer olabilecek opsiyonel giderler ;
Merkezi lüks turisti bol bir yerde yemek yemek isteseniz maksimum tutar : 150 UAH 32.86 TL
Yoldan geçerken buranın Starbucks'u olan Aroma Kava'dan orta boy Latte alsanız : 29 UAH - 6.35 TL
İyi bir gece kulübüne girmek isteseniz ortalama giriş ( Erkekler öder, kadınlar ücretsiz girer. ) : 300 UAH = 65 TL
BİM gibi marketlerde ortalama bira fiyatı : 20 UAH - 4.38 TL
Parlaiment Night Blue : 41 UAH - 8.98 TL
Not : Verdiğim cevaplarda örneğin hesapladığım tutarlar Kyiv fiyatlarıdır, şehirlere göre değişkenlik gösterebilir. Kyiv ortasındaki nehir ile Left ve Right olarak ikiye bölünür, Left kısmı biraz daha uygundur, Right kısmı biraz daha pahalı olabilir. Yazdığım fiyatlar yine Right kısmı içindir. Tüm Ukrayna'yı tabiki de böyle baz almayın. Lviv, Odessa, Kharkiv gibi daha ucuz olan şehirler de mevcut.