Euros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Şubat ayından beri danışmanlık şirketlerine bağlı kalmadan tüm işlemleri kendim çözmek istediğim ( ve daha uyguna geldiği için ) vize ve üniversite evrakları, Türkiye'den Kyiv'e taşınma süreci hakkında tecrübeler elde ettim.

Eğer ileride yurtdışı veya Ukrayna ülkesine yerleşmek isteyip kafasında soru işaretleri olanlar varsa bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.

Ukrayna - Türk gruplarında çok fazla doğruluğu olmayan kirli bilgi olduğu için güncel olarak bu konuyu açmak istedim, bilmediğim sorulara bilmiyorum diyeceğim.

Sorularınızı bekliyorum, sevgiler.
Kendi işinizi kendiniz halletmeniz çok güzel. İlle bir aracı biri ile çalışacak arkadaşlar var ise mutlaka kurumsal bir yer ile çalışsınlar.
Facebooktaki Ukrayna Türkiye grublarında gerçekten yardım etmek isteyen sayısı %10, geri hep ***********.

Maalesef yurtdışında Türkler oraya gelen Türkleri yolmak üzerine sistem kuruyorlar. Örneğin yurtdışında şirket açarken ufak bir sorun oldu, gittik bir tane Türkten danışmanlık istedik. 1000 euro fiyat çekti verdiği bilgileri alayı yalan. Parayı verdikten sonra işin çözülmeyeceği belliydi . Gittim bir tane yerli avukat buldum İngilizce bilen. 200 verdik hallettik adam işleri.

Sizin tek başınıza bir şeyler yapmış olmanız, hiç bir bilgi/fikri olmayan arkadaşlara yardım etmeniz onlar için çok iyi olacaktır.