zacoo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mezun olmadan önce 2 yıl tecil ettirir,ondan sonra duruma bakarım diyordum erteleme olunca kararsız kaldım.

saat 10 gibi gittim , şubenin maşallahı vardı dışarda bile sıra bekliyorlardı.Önümüzde ki hafta tekrar sabah daha erken gideceğim 1 ay içinde gel dedi komutan

Hocam önce e-devletten asal yoklama başvurusu yapıyorsunuz,ertesi gün aile hekimize muayene oluyorsunuz o da sizi kilonuz sınırı aştığı için hastaneye sevk ediyor.Hastanede sıra alıp dahiliye bölümüne gidiyorsunuz , doktor sizi heyete yönlendiriyor kilo boy ölçüyorlar tabi bu süreçte evrak işlerine imza için heyet-dahiliye doktoru arasında gel git yapıyorsunuz.Öğlende tek tek tüm muayaneye gelenler heyetin karşısına çıkıyor son kez ondan sonrada sonuç belgelerini alıyorsunuz o belgeyide şubeye teslim ediyorsunuz.

Ben hastanedeyken bir arkadaş bedelli için başvurmuş parasını yatırmış sınırı 6 kilo ile geçtiği için ona da erteleme verdiler ve bedelliden yararlanamayacak sanırım

e-devlete baktığımda zaten daha hastane sevk aşamasında görünüyor en iyisi celp dönemi geçtikten sonra tekrar gitmek.Teşekkürler herkese
Mesajınız için teşekkür ederim.

Bedelliye başvurup ödemeyi yaptıktan sonra kilodan gidemezsek paramızı geri verirlermi?(Pek mümkün değil ama yine de sormak istedim )

Ailem zorla bedelliye göndermeye çalışıyor beni, ben de zaten kilodan dolayı hiç bedel ödemeden askere gitmeden işi bitirebileceğimi söylüyorum ama dinletemiyorum.

Zaten askere gitmeme imkanım varken, 15.000 TL ödeme bana koyuyor.