Valla hayat cok pahalandı sorunun cevabı bu olur mu bilmem ama yaşamak cok zor! ekmek artık aslanın ağzında değil maalesef midesine kadar inmiş vaziyette.
Et zaten doğru düzgün yiyemiyorduk anca kurbandan kurbana birileri getirrse, artık tavukta yiyemez olduk..Tavuk kanadı önceden 10-12 lira bir kilo alrdık kapalı şimdi 20 liradan aşağı kalmadı Tavukta yiyemicez.
Önceden 50 liraya bir çok şey alınırdı şimdi 50 liraya bir damla şey alınıyor.
İşimiz cok zor Allah herkesin yardımcısı olsun ne olacak halimiz bilmiyorum..Zengin daha zenginleşiyor fakir daha fakirleşiyor işin özeti bu olsa gerek
Birde artık eskisi gibi çeşitde yok. Koskoca forum avm de migros a girdim tavuk ciğeri yok. Onu geçtim doğru düzgün tavuk yok. Dolapların yarısı neredeyse boştu. Olanlarda sanki böyle bozulmuş bozulacak gibi rengi vs çok tuhaftı almadım.
Eskiden markete girince fiyatını çok dert etmez direkt alırdım en iyisini. Valla dün belki 3 market dolaştım acaba hangisinde daha ucuz diye. Bir alıyorum bir koyuyorum görseniz rezillik

Yarım saati geçti 2 parça bir şey almak için.
Adam zamanında stoğunu yapmış istediği gibi zamlandırıp satabilir hocam buna kimsede birşey diyemez. O adam o malı satınca eski aldığı fiyattan yerine koyamayacak. Ayrıca bu adamın geliri sabit kalıcak ama aldığı herşey pahalanıyor. Haliyle arttırması lazım bu fırsatçılık filan değildir. Kimse istemez durum böyle olsun ama yapıcak birşey yok. %50'lik kısmın ceremesini bizlerde çekiyoruz.
Bunu millete anlatamıyorsun. Sanki o adamın aldığı mal zamlanmıyor, onun da giderleri artmıyor sanıyor herkes. Bu aynen dolar alan sanayici gibi. Adam 2.5 TL'den dolar almış vadesi gelen borçları var nasıl ödeyecek. Mecbur dolara yükleniyor. Birileri falaka ile tehdit ediyor ama ödeyebiliyorsa kendi cebinden ödesin borçları.