kilodan dolayı 1 yıl erteleme banada verdiler hastaneden evrakların flan gelcek bi kaç saatlik işlem var o kadar. askere gitmek istemiyorsan kilo verme, gitmek istiyorsan kilo ver askere alırlar seneye.
Mezun olmadan önce 2 yıl tecil ettirir,ondan sonra duruma bakarım diyordum erteleme olunca kararsız kaldım.
Süreç uzun, onu kast etmiştir. Asker yetkili hastane evrakını görevli memura teslim ediyorsunuz, onlar birkaç zımba ile albaya onaya yollar, albay onaylar. Gelecek yıl yeniden sevk edilir kontrol vs. olur.
İşin süreci uzundur, orada beklemenizi kast etmemiştir. Celp dönemi geçsin de tekrar gidin, veya sabah erken gidin, öğleden önce her zaman daha boştur.
saat 10 gibi gittim , şubenin maşallahı vardı dışarda bile sıra bekliyorlardı.Önümüzde ki hafta tekrar sabah daha erken gideceğim 1 ay içinde gel dedi komutan
Selamlar,
Boyuma oranla limitin yaklaşık 6-7KG üzerindeyim, yıllardır zaman bulup da muayeneye gidemedim hep öğrencilikle erteledim.
Rica etsem, muayene sürecini paylaşabilirmisiniz?
Hocam önce e-devletten asal yoklama başvurusu yapıyorsunuz,ertesi gün aile hekimize muayene oluyorsunuz o da sizi kilonuz sınırı aştığı için hastaneye sevk ediyor.Hastanede sıra alıp dahiliye bölümüne gidiyorsunuz , doktor sizi heyete yönlendiriyor kilo boy ölçüyorlar tabi bu süreçte evrak işlerine imza için heyet-dahiliye doktoru arasında gel git yapıyorsunuz.Öğlende tek tek tüm muayaneye gelenler heyetin karşısına çıkıyor son kez ondan sonrada sonuç belgelerini alıyorsunuz o belgeyide şubeye teslim ediyorsunuz.
Ben hastanedeyken bir arkadaş bedelli için başvurmuş parasını yatırmış sınırı 6 kilo ile geçtiği için ona da erteleme verdiler ve bedelliden yararlanamayacak sanırım
genel bilgilerini sisteme giriyorlar hocam oda uzun sürüyor belki geçmişte bir ameliyat olmanız durumunda tekrar hastaneye sevk durumu oluyor oyüzden demiştir
e-devlete baktığımda zaten daha hastane sevk aşamasında görünüyor en iyisi celp dönemi geçtikten sonra tekrar gitmek.Teşekkürler herkese