StyleWaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi levhasına sahip olmak kolaydır lakin devamını getirmek zordur. Muhasebeciden çok bağkur ödüyoruz, bağkur şuan 600 küsürden daha fazla ücret alıyor. Muhasebeci ise en son dert edilecek konudur, çok iş yoğunluğunuz yok ise aylık 100TL'ye bile muhasebeci bulabilirsiniz. Veya hoş muhabettiniz varsa ücretsiz olarak defterinizi tutturabilirsiniz.

Vergi levhanızı 2-3 saatte alabilirsiniz,

Noterden imza beyannamesi almanız lazım,
Kimlik fotokopisi ve ikametgah lazım,
İş yeriniz varsa iş yerinize ait kira sözleşmesi veya iş yeriniz yoksa ev mülkiyeti size ait size tapunuzun fotokopisi lazım.
Muhasebeci derdim olmasın bütün işlemleri ben yapacam diyorsanız da muhasebecinize vekalet vermeden aşağıdaki işlemleri yapıyorsunuz. Param çok ne uğraşacam evraklarla diyorsanız da muhasebecinize vekalet vermeniz yeterlidir bundan sonraki adımları o yapar ve sizi bilgilendirir.
vergi dairesinden işe başlama formunu doldurmanız lazım bunu muhasebecinizle doldurabilirsiniz,
Vergi dairesine işe başlama formunu verdikten sonra kısa süre içerisinde otomatik olarak sigortanız yoksa bağkurunuz aktif hale geliyor ve ilk aydan borçlanmaya başlıyorsunuz.
Faturalarınızı onaylamanız için kaşe yaptırmanız lazım.
Fatura defteri alıp bunu kaşeleyip numaralandırıyorsunuz.
Notere dönüp fatura defterinizi onaylatmanız lazım,

1 ayda hiç geliriniz olmasa bile ortalama aylık 850TL'ye yakın para çıkıyor cebinizden
hocam ben taş çatlasın 200 300 tl zor zar kazanıyorum oda başka yerlerde satış yapamıyorum vergi levham olmadığından