öncelikle bu yeni olan birşey değil hani meşhur bir lafı var beyfendinin " kriz bizi teğet geçti " işte ozamanlar başlamıştı ama hissdilmiyordu açıkçası son 4-5 yıldır da zaten piyasa etkileri olsun insanların alım gücündeki düşüşler olsun vs kendini hissettriyordu yavaş yavaş son zamanlar da zaten iyice hissettirdi. Eskiden avm otoparklarına ve avm lere bakar ulen millet para yok diyor full çekiyor vs derdim lakin atladığım birşey vardı kıyafet , süpermarket alışverişleri vs ler ihtiyaç ve insanlar fiyatlar uygun olduğu için buradalar ve bir çoğunluğu da kuru kalabalık dediğimiz insanlar gezip dolaşıp vakit geçiriyor vs. kısacası insanlar mecburi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Açıkçası şahsen eskiden aldığım birşeyin fiyatına bakmazdım asla yada şurada daha ucuz oradan alayım dahi demezdim ihtiyacım olsada olmasada hoşuma dahi gitse alır geçerdim enbasit örnek taşına bilir hdd ihtiyacım yok ama misal teknoloji mağzası kampanya diyor şukadar fiyat iyi diyorum alayım fazla elimde kullanmıyorum bile duruyor öyle ama alıyorum önemsemezdim yani parasını vs lakin uzun süredir öyle değil gerçekten ihtiyaç mı öyle alıyorum ve fiyat araştırıyorum başka yerde daha ucuz ise oradan almayı tercih ediyorum kıyafet ayakkabı vs gibi şeyleri normalde 6 ay 1 yıl giyor isem artık gittiği yere kadar kullanıyorum 4 yıldır kullandığım t-shirt bile var

artık rahatça birşeyler alıp harcayamıyoruz ola bildiğince herşeyden kısıyoruz çünki yarın nasıl bir güne uyanacağımızı bilmiyoruz bu yüzden harcamaları kısmak zorunda kalıyoruz artan parayı köşeye atalım diyoruz.
Herkesin Allah yardımcısı Olsun.