GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten dolarla çalışmayan dolara bel bağlamayan bile dolar artışından zam yapıyor.

Örneğin kuaför arkadaşım var çocukluktan beri adam dükkana 7 ay önce 50 şişe saç spreyi aldı. Her ay 1 2 şişe gidiyo falan ben satın aldım 3 ay önce 15ten verdi 1 ay önce gittim 20 diyo banada dedim olm ne zammı bu? Dolar arttı kanka diyo Şimdi sen zaten 7 ay önce aldığın 50 şişeyi satamadın aynı şişeler sana zamlı gelmedi elinde stokta olanı satıyosun ama bu bile doları gösterip 5 lira yerleştiriyo bana Bunun gibi yüzlercesi var piyasada, kendi içimizdede yapıyoruz biz bunu zaten.
Normal hocam. O arkadaşınızın arabasının yaktığı yakıt dolar ile, markete gittiği zaman herşey zamlı dolar yüzünden, evinde kullandığı elektrik doğalgaz dolar ile. Adamın gider kalemi çok fazla artıyor ki zam yapıyor ürünlerine. Ürünleri daha önce düşük fiyattan almış olması çokta bir şey değiştirmez, sonuç olarak tekrar alım yapacağı zaman zamlı fiyattan alacağını biliyor, hatta bu dolar artışı inişi yüzüne bir çok sektörde alım satımda durmuş durumda parası olanda alamıyor yani.

Devletin dolar yüzünden yaptığı zamlara ses çıkartmayıp küçücük işletmelerin yaptığı zamlara söz söylemek nedense yanlış geliyor bana. Sözüm size değil yanlış anlamayın, ülkemizde genel durum şu an bu şekilde malesef.