kndmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilindik bir iç giyim firmasında çalışıyorum, Türkiyenin en büyük tekstil firmasından kumaş alıyorduk ama ne yazık ki şuan üretimi durdurmuşlar ve kumaş göndermiyorlar.
Diğer büyük 5 firmada aynı şekilde bizde elimizde kumaşları ürettikten sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz çünkü kimse kumaş satmak istemiyor.
Gelen siparişlerde yönetimin kontrolünden geçiyor örneğin müşteri 10 bin adet ürün istedi 3 bin 5 bin gönderiyoruz tüm siparişlerini gönderemiyoruz.
2 ay içerisinde 6 kez fiyat artışı sağladık 1 hafta sonra 7. kez fiyat artışına gidiyoruz. 8 TL lik ürünü an itibari ilse 15,40 TL'den satıyoruz.
Yöneticilerim e-ticaret satışları düştü diye beni suçluyor kendi fiyat artışlarından düşüşünü anlatamıyorum bir türlü 3 aylık bir müddet verdiler min aylık 10bin TL'lik ürün satmam için, reklama bütçe yok, fiyatlarda indirim yok butiğe çıkalım diyorum onada izin yok.
Daha önceden aylık min 10bin satış yapıyorduk bugün rapor çektiğimde henüz 1400 TL civarı gibi bir satışımız var.

İnsanlar krizden dolayı iç çamaşırı giymeyi mi bıraktı? Önceden nasıl ihtiyaçsa şimdide ihtiyaç, başarısızlıkları ekonomi ile örtmeye çalışmayın. Eskidikçe alıyorsun bunun bir numarası yok. Fantezi takılanlar var; onlar zaten parasına değil görünüşüne kalitesine bakıyorlar. Kusura bakmayın ancak şu durumda 1 ayda 7 kez fiyat artışı normal bir olay değil, dolar bile kendini 2’ye katlamamışken siz nasıl fiyatları 2’ye katladınız? Dolar endeksli çalışıyorsanız fiyatlarınızın şu şekilde olması gerekirdi; Dolar 5tl, çorap 10tl. Dolar 6,50tl, çorap 13tl. Ama siz bunu 13₺ değil, 15 hiç değil, doğrudan 26 yapmışsınız.

Krizi fırsata çevirmeyi düşünerek milletin cebinde kalan son 3-5 kuruşa göz dikenler; sızlanmasınlar. (Yorum sahibine değil bu söz, çalıştığı şirket ve benzeri kurumlar için geçerli.)