Şu anda büyük bir ekonomik kriz içerisinden geçiyoruz. Dolar sözde alınan tüm önlemlere rağmen (faiz artışı, swap kotası vs) dolar cephesinde önlenemez yükseliş sürüyor. Aslında ihracaat için fırsat oluştururken bu durum, maalesef ihrac edebilmek için öncelikle ithal etmek gerektiğinden istenilen ihracaat rakamına ulaşılamıyor. İşler bana göre kesat. Kimi görsem, kime sorsam ya sinek avlıyoruz yada kepenk kapatıyoruz diyor. Market zincirleri bile yavaş yavaş kepenk indiriyor. İnternetten e-ticaret ile ürün satıyorum onda bile büyük düşüler var.
Sizde durumlar nasıl? İşi iyi giden var mı? Yoksa herkes mi etkilendi bu krizden merak ediyorum. İşi siyasete dökmeden yorum yaparsak sevinirim.
Neden bu konuyu açtım? Amacım siyasi bir tartışma çıkarmak yada aaaa bak herkes batmış diyerek ilan etmek değil. Her ne kadar kriz de yaşansa birileri kepenk kapatırken birileri yeni bir iş kuruyor. Böyle bir ortamda sektör hakkında bilgi almak, yeni işlere atılan kişilere de bilgi olması açısından açıyorum bu konuyu. Sonuçta büyük umutlarla insanlar bir işe elinde ki avcundaki tüm parayı koyuyor yada daha kötüsü kredi çekiyor, evi arabayı bile satabiliyor. En azından ekonomik tablo konusunda bilgisi olmayan arkadaşlara yardımcı olmuş olur bu konu.