OnurKARAPINAR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aklın varsa Canon veya Nikon bulaşma Sony A6300 ve üstü düşünebilirisn. Aynalı makine güzel görüntü vermez
Hocam bürtçeye göre teklif vermeye çalıştığım için kameradan biraz kıstım. 1-2 yıl sonra değiştirilebilir. Bu süre zarfında işin tutup tutmayacağı anlaşılır, ekipman şimdiki teknolojimize yeterli düzeyde olacağı için problem yaşayacağını sanmıyorum. İş tuttuysa zaten reklam gelirlerinden daha kaliteli bir kamer alınabilir. Hiç değilse ses ekipmanları onlarca yıl götürebilir.
Ayrıca bir çok ünlü youtuber DSLR makinelerle çekim yapıyorlar. Bazı film sahnelerinin bile DSLR'larla (Tabi canon/sony mark'lar falan oluyor daha çok ) çekildiğini anlatan belgeseller var. Her ne kadar DSLR makineler video için değil, fotoğraf için geliştirilmiş olsalar da bence şu an youtube kalitesi için fazla bile...

MainBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hesap makinası bile alsam bozulur mu diye garantili alan biriyimdir hocam. Ancak mecbur kaldık bütçe kısıtlı ve hedef büyük. Aynalı makinelerde alınabilecek görüntü kalitesi hakkında bir düşünceniz var mıdır peki? Bir önceki yorumda güzel görüntü alamayacağım belirtildi de
Hocam google amcaya yazıp belirttiğim DSLR modelleri ve benzer fiyatlarda seyreden diğer modellerin incelemelerine, video kayıtlarına bakın. Sizi tatmin ediyorsa ne ala, etmiyorsa başka modellere yoğunlaşın.
Bir de canon ve nikon arasında en net farkettiğim şey şu;
Nikon canona göre biraz daha CANLI renklerde kayıt yapıyor. Biliyorsunuz fotoğraf çekiminde bile jpeg ve raw formatları farklı oluyor. Makineler çekilen fotoğrafı bir şekilde içerisindeki çekim modları vs vasıtasıyla yorumlayıp ona göre renklendirme, canlandırma gibi şeyler yaparak kullanıcıya sunuyor. Nikon bu konuda "çek yükle"ye daha elverişli şimdiye kadar elime geçen makinelerde gördüğüm kadarıyla. Hatta zaten bu yüzden canon aldım ben. Daha işlemsiz fotoğraflar alıp üzerine ufak rötuşlar yapabilmek için.

Aman hocam canon, nikon, sony tartışmaları başlamasın rica ediyorum. Hepsi de bu sektörde dünya devi şirketler. Hepsi de kendine has özelliklere ve üstünlüklere sahip