Olaylara düz mantıkla bakan kişilerle nasıl tartışacağız?
Tartışma; hakaretleşme değildir. Fikir alışverişidir.
E-devlet kaç kişi giriyordu?
Geçmişe dönük aile soyağacı haberlere çıktığı an kaç kişi girdi?
Anlatmak istediğim; Olaylara düz mantıkla bakan kişilerle nasıl tartışacağız?
Not: Sabah 6 uyanmalıyım. Eğer konu siyasete bulaşmaz veya kapatılmazsa, 2 günlük kısa bir tatil sonrası isteyenlerle Pazartesiden itibaren uzun uzun yazışırız
Konunun siyasete bulaşmasını istemezdim ancak ne yazık ki elde değil

Hakaret olarak algıladığınız bir söylemim olduysa kusura bakmayın öncelikle, amacım bu değildi.
Ben düz mantıkla konuşuyor olabilirim ancak ben bir mağdurum, sözlere itimad etmiş bir mağdur. Devlet mağdur olabilir mi? Formun altına "14 Eylül 23.59'da başvurular sonlanacak" yazmış olan bir devlet çıkıp "fazla trafik aldık, mağduruz" diye açıklama yaparak benim mağduriyetimi gideremeyeceğine göre o an sunucuyla ilgilenmesi gereken insanlar olamaz mıydı? Olmak zorundaydı.
2016 senesinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin web sitesi için 7 milyon 536 bin TL harcama yaptığına dair haberleri illaki bir yerlerde okumuşsunuzdur. Peki bu para, kritik bir bakanlığın önemli bir başvuru sitesinin altyapısına yatırılamayacak kadar yüksek bir meblağ mıydı? 200 milyon TL'den fazla harcanan bir projenin sunucuları, mevcut en iyi şartları hak etmiyor muydu?
Bu yüzden başlığa 21. yüzyılda diye yazdım. 2018 senesindeyiz.
meb.gov.tr'yi barındıran sunucular rahatlıkla cevap verebilecek kadar müsaitken bir subdomain olan
basvurular.meb.gov.tr'nin sözde fazla yüklemeden yanıt verememesi olayını 2018'deki teknolojiler eşliğinde yaşamamız ne kadar savunulabilir hocam? Elle tutulur hiç bir mantıklı yanı olmaması bir tarafa, başvuruların kapandığı dakika sitenin açılması ve rahatlıkla cevap verebilmesi hangi masumiyet kalıbına sığdırılabilir? Eğer gerçekten sunucuyu kapatacak kadar büyük bir giriş olduysa bunların hepsi saat 23.59'u gösterdiği gibi giriş denemelerinden bir anda vazgeçti de bi ben mi girdim siteye?