Basit bir verdigim örnek ile düşüncelerimi yargılamanız saçma. Ben yukarıdaki kod ile matematik dersi vermedim sadece argoritma sistemine örnek verdim.
Argoritma sistemi hakkında bilgi edinmek için :
https://maker.robotistan.com/algoritma
Ben yapay zekanın bilgisayar sistemi ile olabilecegini düşünmüyorum. Yeni bir mimari yapının olması gerekiyor.
Eger kaynaklarınız varsa yapay zeka ile ilgili ekleyin. Kendimi geliştirmeyi severim.
ayrıca dediginiz "Artificial Neural Network", "Deep Learning" ve "Evolutionary ai"
sistemlerinide bir inceleyecegim
Matematik dersi verdiğinizi iddia etmedim. Verdiğiniz algoritma örneğinin bu konu ile alâkası olmadığını, yapay zekânın basit algoritma mantığı ile işlemediğini söylemeye çalıştım. Siz olaya tek bir pencereden bakıyorsunuz. Zannediyorsunuz ki yapay zekâ standart algoritmalar ile ilerliyor. Durum bu değil. Söylediğim kavramları araştırmanız yeterli.
Ben önce Artificial Neural Network ile başlamıştım. Siz de bununla başlayabilirsiniz. Tabi sadece bununla kalmayın. Doğal Zekâyı da öğrenin bir taraftan. Çeşitli Nörobilim kaynaklarını okuyabilirsiniz. Zamanla neyin modellenmeye çalışıldığını anlayabilirsiniz bu sayede. Daha sonra suyun akışı sizi evrimsel biyolojiye getirecek. Bunu sakın hafife almayın ya da atlamayın. Bu işin bam teli evrimsel biyoloji. Yani zekâ nasıl var oldu? Nasıl bu noktaya geldi? Bu soruların cevabını evrimsel biyoloji olmadan veremezsiniz. Bu noktadan sonra Evolutionary AI konusunu zaten siz kafanızda canlandırmaya başlayacaksınız. Yani zekâ bazında evrimi simüle etme işi. Zekâyı biz sağlamayalım, evrimsel bir model oluşturalım ve kendiliğinden gelişimini sürdürsün mantığına geleceksiniz. Son dönemin gündemi bu. Hatta çok küçük bir ekip Google'ın meşhur Deepmind'ından daha yüksek performanslı bir yapay zekâ geliştirmişti evrimsel yapay zekâ ile. Bunların tamamını kafanızda oturtmanız için sürekli uygulamaya çalışmanız, kendi denemelerinizi yapmanız gerekiyor. Sadece okumakla olacak iş değil. Artık kaç yılınızı alacağı size kalmış. Bu konuda gelişim sağladıktan sonra dönüp mesajlarınıza baktığınızda olaya ne kadar dar bir pencereden baktığınızı görüp kendinizi alaya alacaksınız muhtemelen.