Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, raspberry pi ile quadrocopter projesi üzerinde çalışmalar yapacağım. Ayrıca değişik fikirler üretmek adına youtube'da benzer projelere bakarken
https://www.youtube.com/watch?v=uLHYfJZPQjo
burdaki gibi küçük uçaklara rastladım. Burdaki uçaklarda jet / roket motoru var. Ben bu motoru nerde bulabilirim acaba bilen var mı?
Teknik alt yapınızı bilmiyorum, yanlış olursa affola. çalışmalar yapacağım derken hocam daha önce quadcopter yaptınız mı elektrik motorlu? ucurmaktan bahsetmiyorum, donanım, yazılım. Yapmadıysanız elektrikli ile başlamanız şiddetle tavsiye. Elektriklide bile ucuş dinamiklerini kontrol etmek, müdahale etmek oldukça zorken, içinde yanma gerçekleşen bir motoru kontrol etmek oldukça zor, zordan öte pahalı. Cok hassas sensörlere ihtiyacınız olacak.
Kendiniz yapmak isterseniz aslı astarını gecer. Isıya dayanıklı yüksek hız çeviren rulman bile tl ile baya bir para tutar ki işletecek malzemeyi bulmanızı, cnc'de saatlik ücretle işletmenizi ve aksi durumda yedek parca bulmaya calısmanızı saymıyorum bile. Hobi için pek iyi değil.
Konuya dönersek, chief aircraft sitesini inceleyebilirsiniz. jet motor alınca bitmiyor bir suru ekipman lazım. siteden incelersiniz zaten. şu sitede size bilgi verebilir.
Eğer böyle bir projeye başlarsanız takip etmek isterim. Şu ara arduino quadcopter ile stabilizasyon calısmaları yapan biri olarak destekte olurum. 3d printer ve atölye desteği.
kolay gelsin.