androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merak ettim bu ögrenme dediginiz olay nasil oluyor ?
Düşünebiliyormu
Yada şoyle r10 üzerinden örnek vermek isterim ; özgün makale yaratabiliyormu ?
Mantık = algoritma
Size en basitinden c++ dan ornek gostermek isterim ;

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
setlocale(LC_ALL,"Turkish"); //Türkçe karakter
int s1,s2,toplam; // s1 , s2 , toplam degişkeni
cout<<"1. Sayıyı Girin : "; // 1.sayıyı iste
cin>>s1; // 1.sayıyı s1 degişkenine uyarla
cout<<"2. Sayıyı : "; // ikinci sayıyı iste
cin>>s2; // ikinci sayiyı s2 degişkenine uyarla
toplam=s1+s2; // toplam degişkenini bulmak icin s1 ve s2 yi topla
cout<<"Sayıların Toplamı : "<<toplam; // toplam degişkenini ekrana yansıt
}

Basit bir sayı toplama kodu. Tüm bilgisayar sistemleri bu mantıkla çalışır. bu koda göre uyarlanmış programda çıkartma , çarpma , bölme işlemi yapamazsınız ancak 4 isleme göre hazırlanmış bir kodlama ile 4 işlen yaparsınız.

iphone Siri nin çalişma mantıgıda aynıdır. Degişkeni veriyorsun sana aynı şekilde konuşma olarak sunuyor.

Kısacası Algoritma belli bir mantıga göre ilerlemektedir. Yani insanligi yok edecek terminatorler bu devirde çıkmayacak

Aksini idda ediyorsanız kaynak gösterebilirsiniz en azından bende kendimi yeni bilgiler ile tazelemiş olurum.
Günümüzde zaten sıfırdan makale yazabilen yapay zekalar mevcut.
En basit şekliyle: Supervised learning algorithm, Semi-supervised learning algorithm, un-supervised learning algorithm konularına bakılabilir. Bu alandaki basit algoritmalar bile birçok projede %70'in üzerinde doğruluk sağlıyor.
İnsan beyni, gördüklerini, duyduklarını vs.; önceden edindiği tecrübeler ile kıyaslar, yorumlar ve kümelere ayırır. Yapay zekayı sadece görsel, işitsel işleri halleden bir araç olarak görmeyin. Google reCaptcha'yı bile yapay zekaları eğitmekte kullanıyor. Hem de milyonlarca dolar harcayacakken, masrafsız bir şekilde bu işi webmasterlara yaptırıyor.
Bu kaçıncı bu tür konulara yorumum bilemiyorum. Arkadaşlar sizler araştırmadıktan sonra başkası birşey yapamaz. Programlama belirttiğin Cpp kodundan ibaret değildir. İlgi alanınızı sadece webmasterlık ile sınırlandırmayın. Mesala rövanşta olan alanlardan birisi Quantum Programlama. Hatta Microsoft Q# diye bir dil çıkardı ve kodlarınızı ücretsiz olarak kendi Quantum sunucuları üstünde deneme imkaanı sunuyordu, halen var mı bilmiyorum. Quantum teknolojisinden bahsetme nedenim de yapay zeka ile ilgili araştırabilirsiniz.

Yapay zeka görüntü işleme gibi işlemler bir yana, gen alanında çok aktif şekilde kullanılmaktadır. Makale yazmak ile ilgili, Natural Language Process bölümüne bakabilirsiniz.