Ne yazıkki günümüzde yapay zeka yapmak imkansız.
Bilgisayar yazılımları algoritma mantıgı ile çalışıyor
Makineler öğrenmeye, tanımaya ve hatta karar vermeye başlayalı çok oldu hocam. Siz bu mesajı hangi "günümüz"den bahsederek yazdınız acaba?
Bunlar gelecekten daha çok gelecek, hatta robotik bir çağ için yorumlar bence.
Örneğin yapay zeka'nın hostesliği bitirdiğini var sayalım, uçaktasın robotun biri potur potur geliyor yanına, "bir şey ister misiniz" diye soruyor. Bence bu aşırı gelecek diye düşünüyorum.
Ek olarak bitirmek aşırı bir terim bence, azaltma daha yerinde olur. Robot yasalarını bilirsiniz, bu yasalara göre robotlar insanlara zarar veremez, açlıktan öldürmek de bir zarar, robotlar tüm dünyayı sardıklarında ve gerçek insanlara iş kalmadığında robotlar dünyayı işgal etmiş gibi bir şey olur ve ben buna küresel olarak izin verileceğini düşünmüyorum.
Gökkuşağı kusan bir hikaye yazarsak da, robotlar güneş enerjisiyle çalışır, herşeyi bedavaya yaparlar, tüm insanlar herşeyi bedava alır, mutlu son.
Neden yapay zekayı, elli kollu yürüyen robotlar olarak düşünüyorsunuz? Sayılan meslekleri robotlara bırakmaya çok çok yakınız. Robotun gelip bana sormasına gerek yok. Önüme koyulacak bir ekrandan dokunursam bir insana benzeme mecburiyeti olmayan robot, rahatlıkla kahvemi verebilir. Sci-fi filmlerinde gördüğünüz robotlara odaklanmaya gerek yok yani