Jantipuf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence sığ düşünen sizsiniz. Ayasofya zaten katedraldi önce cami'ye çevrildi sonra müzeye. Peki Mescid-i Aksa 'yı sinagoga çevirseler hoşunuza gider mi? Bunu dini yönde değil global olarak bakın bence.
Mescid-i Aksa ile Ayasofya'yı nasıl bir gördünüz anlamak zor. 550 yıl önce dünya toprak düzeninin sürekli değiştiği ve feth olunan bir ülke bizans tabiki oradaki yapıları istediği gibi kullanma hakkına sahip bir imparatorluk Osmanlı. katedral olarak bizansı üstün gösteriyordu, tabiki camiye çevrilecek ki Osmanlı büyüklüğünü dünya ya ispatlayacak. Mescid-i Aksa israil e ait olan bir yapı değil yıl da 1453 değil.

gokturkeyas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tarih konusunda yukarıda yazdığımı okuyabilirsin.
Teknolojiyle yazılım ile büyük olduğunu ıspatlamayan bir ülkenin açıldığında dışarıya karşı övünç kaynağı olacak gerçekten sığ düşünce değil bu mükemmel bir fikir.
en son ben şu okulları okudum şu bilgilerim var diyen kişi ile tartışmaya nokta koymuştum, çünkü edindiğim tecrübeler çok bilmiş olduğunu söyleyen insanların aslında çok cahil olduğu ve kendini ispatlama çabasına girdiklerini gösterdi.Onun için son cümlene ve bundan sonraki cümlelerine yanıt vermicem.İlber Ortaylı dahil hiç bir Tarih Prof. ün ben tarih biliyorum dediğini duymadım.Bildiğini yazma komik oluyor sadece onu göster.