zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler

ama sadece euro değil, tl olarakta bilgi verin lütfen. mesela 36 ay ve 24 ay kiralama ile

şartlarla birlikte marka/model bilgiside verin lütfen..

ama konu yanlış yerde gibime geldi. bilginiz olsun
Konu aslında kur sabitlemesi hocam euro uzun dönem kiralama yapanlar için, şuan bizde kiralama durdu diyebilirim bir iki arac var çok sınırlı sayıda

the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de 10 yıl kadar araç kiralama sektöründe çalıştım. TL üzerinden 36 aylık kiralamayı nasıl yapacak firmanız? Enflasyona mı endeksleyecek artışları? Gayrımenkulden ziyade araç kiralama firmalarını çok kötü etkileyecek bu karar. Araç fiyatları USD ve Euro ama kiralamalar TL üzerinden. Çok zor.
Şuan TL fiyat yok malesef hatta yakın gelecekte olmayacak gibi ama mecbur kalirsa kuru çok yüksekten almak gerekecek, Euro kredi şartları çok iyi aracıda Euro kiraladiginizda güzel kazaniyorsunuz ama kredi de bir kur riski alıyorsunuz ve musteride kira bedeli kadar kur riski alıyor

Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araştırılıyor derken? Devlet mi araştırıyor? Ekonomiden anlamıyorum, eğer kur sabitlenirse iyi mi olacak kötü mü olacak?
Kararname çıktı ama nasıl uygulanacağı belli değil döviz bazlı kiralama yapmış olanlar için iyi olacak euro daha fazla artsa bile kur sabitlendi için maliyetleri artmayacak

Sene başında opel kiralayan musterim 1000+kdv TL değerinde euro kira öderken

Şuan 2200 TL leri geçti maliyeti