WebEnes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
maaşlı bir işte çalışmadığınız belli işsizlik maaşını en fazla 1 yıl veriyor ama 30 senede çalışsan senden heray işsizlik ödeneği diye para kesiyor ayrıca bu işsizlik maaşını kendisi çıkarsa değil işyeri çıkartırsa alabiliyor bu memlekette bugün işten çıkartılıp hemen ertesi günü işe giremediğin içinde bi nebzede olsa destek oluyor
sonrasında tüm gün boş boş gezip memlekette işsizlik yok çalışmak istemiyo millet diye nutuk atanlar devletten boş yere para alınıyo sanıyo sebep? çünki hiç çalışmamış hep hazır yemiş
Bilginiz olsun diye söylüyorum. İşsizlik primi için verilen oran %1-2 civarında diye biliyorum. Yani 600 iş gününü tamamlayan kişi 1 yıl boyunca aldığı parayı hakkıyla almıyor. Aksine başkasının ödediği işsizlik primi paylarından alıyor. Ben mesela işsizlik primi olarak ödeme yapmış oldum 2 sene sigortalı çalıştığım yerden. Fakat işsizlik maaşı almadım. (kendim işten çıktım). Şimdi benim ödediğim bu tutar fona yatırılıyor ve işsizlik maaşları fondan ödeniyor. Şu an benim paramı başkası yiyor mu ? EVET YİYOR.