Hiçbir şey olmayacak arkadaşlar merak etmeyin. Bedelli şansım vardı ama nasılsa biter diyerek kısa dönem yaptım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle bedelli yaparım. Gitmeden önce, şöyle yaparlar böyle kötü diyenler olacaktır. Merak etmeyin hiçbir şey olmayacak. İsteyen istediği kadar bilensin o olaylar eskidenmiş. Bakın abartmıyorum acemi birliğinde ilk içtimada uzun dönemler şu soruyu sordu ''Size hocam diye mi hitap edelim, kardeşim diye mi hitap edelim?'' Gayet de saygılı insanlardı. Komutanlarımız da öyle. Yok çektireceğiz, yok zulmedeceğiz falan filan... Yok öyle bir şey. Usta Birliğinde de hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadım yine gayet saygılı insanlar çıktı karşıma. Güzel anılar biriktirdim. Öyle koğuşa su basalım, onlar çalışsın denilmedi. Tabi biz de askerliğin kuralıdır diyerek ''Sen bırak ben temizlerim'' demesini bildik. Siz saygılı, anlayışlı olduktan sonra uzun dönemlerden yana da komutanlardan yana da sıkıntı yaşamazsınız. Tam aksine komutanlar sohbet edecekleri insan arıyorlar ve kendilerini size daha yakın hissediyorlar. Psikolojik baskı var mı? Elbette var. Bi çıkıp hava alayım diyemiyorsun, günde 8-10 kez içtima, otur kalk, sağa dön sola dön. E 21 gün ona da katlanılır. Askerlik kimi zaman keyifliydi de. Herkesin korkuları vardır anlayabiliyorum ama emin olun hiçbir şey olmayacak

Ne kimse sizi ezecek ne de ezmeye çalışacak. Diyelim ki öyle bir durumla karşı karşıya kaldınız gidin bir rütbeliye(konuşabileceğiniz) durumu anlatın. Bakın bakalım kim kimi eziyor

Yazmayayım dedim duramadım. Kısa dönem yaptım ve bedelliyi sonuna kadar savunuyorum. Gayet akıllıca ve mantıklı. Yaptığımız askerlik masraftan başka bir şey değildi. Yazık. Siz bakmayın ezecekler diyenlere. Emin olun bedelli yapmadıkları için bunları söylüyorlar. Hala tereddütte iseniz kesinlikle bedelli yapın. Haydi hayırlı teskereler...