Merhaba,
E-Fatura: e-fatura üyeliği bulunan işletmelere e-fatura kesersiniz.
E-Arşiv: e-fatura üyeliği olmayan işletmelere ve şahıslara e-arşiv kesersiniz.
Bu ikisinin ayrımını sistem kendisi yapar. Sizin herhangi bir seçim yapmanıza gerek yoktur.
Şehrinizde bulunan yetkili bir aracıdan e-imza alıyorsunuz. Daha sonra da mali mühür başvurunuzu yapıyorsunuz. Mali mühür gelince artık iş hallolmuş sayılır.
E-fatura kullanıcısı olduktan sonra bir panele ihtiyacınız var. Piyasada bir çok örnek mevcut. Bu paneller genelde ön muhasebe programı tarzında çalışırlar. N11, HB gibi pazar yerleriyle entegre olabilirler. Size gelen tüm e-faturalar sisteme otomatik yansıyor.
Değerlendirmesi size kalmış olmakla birlikte; ben Propars kullanıyorum. Aylık 1000 adet ücretsiz e-fatura hakkınız var. Paket fiyatlarını kendi sitesinden inceleyebilirsiniz. 1000 adet yeterli olmaz ise, ilave kontör alabilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz demo oluşturup göz atabiliyorsunuz.
Muhasebeci ile her şekilde çalışmak durumundasınız. Siz sadece ön muhasebe işlerini hallediyor olacaksınız.
fiyatlara bakarsak bu propars çok daha uygun ama ne bileyim pek güven verici bir firma gibi gelmedi bana