odiji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer ürün sayın çok fazla değil ise, domaini de yeni aldıysan, mükemmel bir site hazırla, ürün açıklamaları çok iyi olsun, tüm ürünlerde açıklama olsun kategori açıklamaları çok iyi olsun, site hızlı olsun.. Misal GG, Hepsiburada, n11. Adamların ne seo'ya ne reklama ihtiyaçları var ama bu sitelerdeki kategori sayfaları altına bak mesela 500-1000 kelime aralığında kategori açıklamaları girmişler.

Sektörünü bilmiyorum ama sosyal medyayı satış artırmak için kesin kullan çünkü google'da sıralama almak zaman alıyor, sosyal medyadan hemen müşteri gelebiliyor, özellikle facebook grupları. Bunların yanı sıra adwords ver azına çoğuna bakma bütçen kadar adwords ver. Hem 3-5 satış yaparsın finansal hareket olur, hem konu ile ilgili ziyaretçi girişi olur otorite kazanır sayfalar, hem de arama terimleri bölümündeki anahtar kelimeler altın değerinde hazine. Sonra o biriken kelimeleri ürün açıklamalarında kategori açıklamalarında tekrar kullanırsın.

Bu arada da ince eleyip sık dokuyarak tanıtım al çünkü ilk sıradaydım bi anda düştüm muhabbetlerinin tek sebebi parayla aldığımız tanıtımlarımız. Adam 3 ay sonra siteyi kapatıyor , 6 ay sonra linki siliyor yok sitem hacklendi diyor, siteyi atıyor, içeriği siliyor vs vs hem sıralama hem de para kaybı yaşamış oluyoruz.

Bizim site için epey tanıtım almıştım, sonra zamanla bu sitelerin hangisinin iyi hangisinin işe yaramaz olduğunu anlıyorsunuz. Beni aldıklarımın %70'i işe yaramaz. Ama aralarında çok sağlam siteler de çıktı. Tanıtım olarak yazdığım içerikler ilk sırayı alıp bir sürü ziyaretçi akışı sağladı mesela.

Ayrıca google tanıtım yazısını sevmiyor ama reklam yapmayın da demiyor. Sektörle alakalı sitelerden Banner reklam satın alabilirsin. Maksat satış sonuç olarak. Çok aranma hacmi olan ana kelimelerde ilk 3'e getirdim bizim siteyi, o kelimeden gelen satıştansa, aylık belki 20'de 1'i aranma hacmine sahip bazı ürünlerin anahtar kelimelerinin sıralamaya girmesi ile satışlarım çok daha fazla oldu. Bazen çok hacim çok satış sağlamıyor. Doğru atış yapmak lazım.

Ayrıca emin ol satışlar arttıkça sıralaman da artıyor, analytics entegrasyonu yapmanda fayda var satışları takip edebilmesi için. Bir sürü ıvır zıvır bilgi detay var da yazılacak mesai bitiyor çıkacağım Ama yardımcı olurum yazarsan

Ek olarak,

Ürün fotoğraflarının içerik sıralaması ile çok bağlantısı yok. Fotoğraf google'a ilk kez yüklenen benzersiz bir fotoğrafsa, çözünürlüğü yüksekse ve alt tagleri doğru girilmiş ise ilk sıraya gelebiliyor ben de çok yaşadım bu durumu. Diğer yandan yazıyı bulabilirsem atacağım, 6 aylık 12 aylık ve 13 aylık filtreleri var google'ın ahrefs tarzı bir yerde yazmıştı birisi, bunlara takılıyor olabilirsin, rakiplerinin yaptığı çalışmaları tam yakalayaamış olabilirsin. Bir de Adwords vermiyor olabilirsin Kim ne derse desin google Adwords verene kıyak geçiyor, kendi gözlerimle görüyorum.
Senle detaylı olarak konuşmak isterim hocam. Mesain bitiyomuş yarın mesaj atacağım.

Bu arada adwords çıkıyorum son 2 haftadır. Ama belirli bir kategori de 7-8 tane kelime de