Hocam geçen sene e-ticaret sitesi açtık. Ana kelimelerde İlk 5'deki rakiplerde sadece 1 tanesi SEO çaışması yapmış belli her kelimede kafada. 2. ve 3. sıradaki siteler siteye ürün girmiş bırakmışlar, ne açıklama, ne blog, ne paravan , ne backlink ne başka birşey. Biryerlerlimi yırttım 2 ve 3 numarayı devirmek için 1 yılımı aldı. Sonra oturdum bir hesap kitap yaptım nedendir neden değildir diye aklıma yatan tüm sebepler şunlar :
- İlk sıradaki 3 site de en az 6-7 yıldır aktif yayında olan ve satış yapan siteler
- Site hızları mükemmel
- Günlük her siteden 3-10bin arası finansal işlem dönüyor
Biz yeni açtığımızda zaten sıfır domainle başladık. Domain otoritesi yok, yaşlı domain değil, marka bilinirliği yok, yeni açtık tek tük satışlarla başladık finansal hareket günlük rakiplerin 100'de 1'i değil. Altyapı kaynajlı site hızımız da yavaştı rakip olamadığım tüm konular bunlardı.
Ne zamanki google'ın 13 aylık sandbox sürecini (yabancılar çok konuşuyor bu durumu ) atlattık site şahlanmaya başladı. Şuan 18 aylık felan site, son 5 aydır ne backlink ne blog yazısı hiç dokunmuyorum sadece site eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum (ürün fotoğrafı, açıklama vs) tüm kelimelerde yükselmeye devam ediyor.
Demem o ki, e-ticarette durumlar bambaşka, içerik siteleri ile aynı yürümüyor.
Finansal hareket olacak, hızlı olacak, yaşlı olacak, insanlar firma adını yazarak aratacaklar tabi bunlarla birlikte adwords + backlink + blog vb de olacak ama bold yazdıklarım işin püf noktaları.
----
Ha bunun bi de blackhat tarafı var, basarsın hacklinki kafaya çıkarsın ama orası işin bilmediğimiz tarafı.