tarantula901 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hergün damacana üreten makinemi alıyorsunuz var olan makine işte daha önce alınan makine kullanılıyor. yok pet şişenin ham maddesi onları çok ucuza üretiyorlar yoksa suyun içinde 500 ml su ile şişe camın içindeki 250ml kola vs gibi kolay kolay satamazlardı demekki ucuz.

Damacana satılmıyor içindeki su satılıyor. zam yaparsın yaparsında yuzde 50 nedir ya ben bunu sadece suyla örnek verdim.

Arap sabunu Türkiyede üretilmesine rağmen ondada zam yapıldı yani örnek verebileceğim çok şey var

Biz suçu batıya atıyoruz ancak içimizde çok hain var bence
Merhaba konuda sadece şu yazdığınız dikkatimi çekti. Cevap vermek istedim. Hergün makina almıyor o fabrikalar ama o makinaların bakımı, o makinalara her vardiya da kullanılan dezenfekte ilaçlarını (o ilaçların fiyatlarını) , görmediğinizden eminim. Damacana üretilmiyor demişsiniz ya hani, o damacanalar 2 aylık kullanım süresi var. Çoğu yerde çip sistemi var bazen 2 ay değil, 75 kere dolumda hurdaya ayrılır isterse 1 ay önce üretilsin. Bu yüzden damacanalar sürekli değişmek zorunda. Sonra dağdan gelen kaynağın kirası, onun başında gecelerce duran insanlar. 2 ayda bir sürekli yenilenen sıfır damacanalar bunlar hep maaliyet. İşçiliği de saymıyorum. Her fabrikada robot yok, o kamyonlara , tırlara damacanaları robotmu yüklüyor sanıyorsunuz. Ben kimseyi savunmuyorum, ne o fabrikalar ne de satan babamın oğlu değil. Sadece 10 senemi su fabrikasına vermiş biri olarak sölüyorum. Su üretimi öyle dışardan göründüğü kadar basit birşey değil. Onun dışında sabun mabun bilemem, o konuda fikrim yok.

Ayrıca pet şişenin üretildiği (preform şişmeden öncekihali) maddenin, hammaddesi yurtdışından geliyor. Burda preform üretiliyor. Yurtdışından alışı da, yurtiçinde fabrikalara satışı da dolar üzerinden. Şuan su fabrikasına gelen hammaddelerin %80 i dolar üzerinden.