bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kurumcular gram altın tavsiye ediyor hocam yalan söylemiş olabilirler.
sizin dediğiniz gibi kesilmiş altın hiç görmedim hep ambalajlı.
Peki ambajlı gram mı çeyrek mi desem?

eskiden çeyrek altını tavsiye ederdim hocam kesinlikle gram tavsiye etmezdim.
hocam şöyle söleyim tanıamadığım yada daimi olmayan müşterime işlenmemiş has plaka altın satmıyorum uğraşmaya deymiyor kar yok nerede ise elimizde olmuyor zaten bizim de toptancıya gidip alıyoruz vs . Samimi olduğum biri ise yada daimi müşterim 10k civarı yatırım yapacak ise 24 ayar plaka alıyoruz gramın da 1-2 tl kaybı oluyor çünki. Biz söylemez isek zaten müşterinin de bilgisi yok bu altın da ya çeyrek yarım gibi ziynet altın alacak yada ambalajlı gram altın.

Kuyumcuların sattığı birde külçe olarak adlandırılan 24 ayar ambalajlı altınlar da ise gramın da 7-10 tl civarı kayıp oluyor kuyumcudan kuyumcuya değişir alış ve satış fiyatın çünki. Önceden çeyrek altın daha karlıydı çünki devamlı satışı vardı hem yüksek alınıyordu hemde şuan ki piyasa gibi değildi ortalık şuan makaslı alım satım olduğu için çeyrekteki fark duruma görede 10 tl ila 20 tl arası değişmekte. 4 çeyrek 7 gram yapar 7 gram külçe altın ile 4 çeyrek altın alıp satmaya kalksan fark nere de ise hemen hemen aynı o yüzden şuan için aradaki makaslardan dolayı kimseyi yönlendirmek istemem ama dediğim gibi en karlısı en kesin sonuç işlenmemiş 24 ayar plaka olan altın da kesinlikle ambalajlı gramlar ile karıştırmayın bunu plaka olanda gram da 1-2 tl alış satış ta oynar okadar.

hangisi der isende şuan için arada birşey oynamıyor bir fark yok yani 2 sinin de o yüzden seni yönlendirmek istemem ama elindeki parayı hesapla sonra şöyle yap kuyumcuya git 2-4 tane falan de ben 4 tane çeyrek alacağım kaçtan verirsin 7 gram 24 ayar alacağım kaçtan verirsin sonra alışlarını öğren kendin kıyaslaya biirsin daharahat karar verirsin. Kendi kıyaslaman da da arada fark çıkmaz ise çünki olduğun şehirde kuyumcunun satış ve alış fiyatını bilemem bazıları olması gerekenden yüksek satıp düşük alıyor vs şeyler neyse burada önemli olan alacağın miktar 10k para ile alacak isen ala biliyorsan plaka tabiki alamaz isen de ambalajlı külçe çünki miktar arttıkça şuan aradaki makaslardan dolayı külçe satarken daha karlı şuan da ama 1-2 k lık birşey alıyorsan amabalajlı ile çeyrek arasında 10 tl falan oynar sanırım dediğim gibi öncelikle hesabını yap kaç paran olduğunu ona görede kuyumcular dan fiyat al