Hocam tartışmaya girmek istemem, bir esnaf olarak yazıyorum. Suya yapılan zam yüksek olabilir, ama yapılmaması da mümkün değil. Suyun damacanasını üreten makine nereden geliyor? Pet şişenin ham maddesi nereden geliyor? Bunların üretimi elektrik ile yapılmıyor mu? Su dağıtım aracı ne ile çalışıyor, ne ile yürüyor? Benzine, elektriğe zam yapılmadı mı?
Esnaf olmak, dükkan işletmek öyle zannettiğiniz kadar kolay değil maalesef. Durumun bu hale gelmesine engel olmak adına hiçbir şey yapmayan siyasetçilerin, millete tasarruf yapın derken 60 bin liraya vip araba yaptıran valinin, 7.5 milyonluk mobilya siparişi veren belediye başkanının, makam odasında eşine ve 10 arkadaşına kısır günü/partisi yaptıran sosyal yardımlaşma vakıf müdürünün, bunlara göz yumanların hiç suçu yok mu?
Hain damgası yememek için esnafın zarar mı etmesi, zararına mı çalışması lazım? Suyu satan bakkal bayramdan önce 8 liraya sattığı suyu şu anda 9 liraya alıyor.
Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde), Orman Meyveli Special, Pataşur içerisinde Çerkez Tavuğu, Zencefilli Somonlu Suşi, Tartalet içerisinde Antakya usulü Humus, Susamlı Levrek Simidi, Aydın usulü kuzu çöp şiş..
Vatandaşa tasarruf yapın, dolarlarınızı bozdurun, yerli malına yönelin derken böyle bir menü ile resepsiyon yapanlara da, suya zam yapanlara yaptığınız gibi bir yakıştırmanız var mı merak ettim gerçekten.
Hergün damacana üreten makinemi alıyorsunuz var olan makine işte daha önce alınan makine kullanılıyor. yok pet şişenin ham maddesi onları çok ucuza üretiyorlar yoksa suyun içinde 500 ml su ile şişe camın içindeki 250ml kola vs gibi kolay kolay satamazlardı demekki ucuz.
Damacana satılmıyor içindeki su satılıyor. zam yaparsın yaparsında yuzde 50 nedir ya ben bunu sadece suyla örnek verdim.
Arap sabunu Türkiyede üretilmesine rağmen ondada zam yapıldı yani örnek verebileceğim çok şey var
Biz suçu batıya atıyoruz ancak içimizde çok hain var bence