Monolog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de bulunan hapishanelerde yatan terörist, katil, tecavüzcüler devletin dolayısı ile bizlerin sırtına ekstra bir yük olmaktadır.

Bu hususta devlet organları neden farklı değerlendirme yöntemlerine gitmemektedir? Ağır suçlulara iki seçenek verilip ya idam yada devlet yararına çalışmak seçeneği verilemez mi?

- Yol, köprü çalışmaları
- İhracat odaklı oluşturulacak hazine çiftliklerinde üretim
- Özel teşebbüs fabrikaların ihtiyaçları için ek üretim ile özel teşebbüslere destek.

Kader mahkumları haricinde bu tarz uygulamalar ile devlet ciddi bir kazanç elde edebilecekken bunun önünde insan hakları komisyonları mı set oluşturuyor? Yoksa bürokratlar bu imkanları değerlendirmek istemiyorlar mı?

Sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum sevgili r10 halkı.
Terör suçundan yatan adamı devlet için çalıştırmayı bırak bu dünyada nefes aldırmak bile yazıktır. Onların hapiste bakılıp 2 3 öğün yemek yedirilmesine ben şahsen karşıyım. Diğer suçlar için açık cezaevlerinde çalışan çok mahkum var, ama çoğu firar etmeye kalkıyor edenlerde zaten yakıyor durumunu kapalıya alınıyor. 1 Defa suç işleyen tamam ama sürekli gasptı yaralamaydı sağa sola salça olmak 5 10 sabıkası olan adamı topluma kazandırmakla uğraşmaaycaksın, delikten çıkmayacak ömür boyu çürüsün orada o adam affıda hak etmiyor. Çünkü piyasada görüyoruz cezevine girip yatıp çıkan kurtlarvadisi modunda geziyor orası cezbediyo onları yine bi olaya karışıp giriyolar. Şahsi görüşümdür.