musbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yalnız işsizlik maaşı vergilerden karşılanmaz. İşçiden ve işverenden kesilen işsizlik sigorts primleri, işsizlik sigorta fonunda birikir ve işsizlik maaşları yine buradan ödenir.

En son bu fonda 50 milyar TL civarında para vardı, şimdi çok daha artmıştır.

Bu fon genel bütçeye aktarılamadığı gibi, genel bütçeden de buraya para aktarılmaz.
İşte o fon olayı saçmalık. Benden kesilen işsizlik primden başkası da faydalanabiliyor. Örneğin tam gününü tamamlanmış kişinin aldığı işsizlik maaşı, ödediği primden daha fazla. Orada işte başkasının birikmişini yemiş oluyor. Bu da doğru değil.

Ben burada zaten kesintiyi onu bunu tartmıyorum. İnsanımız o kadar çok bir şeye bel bağlıyor ki. Bir işte çalışır, çıkartırsalar zaten işsizlik maaşı alıyorum onunla geçinir o sırada yeni iş bulurum kafasında. Onun yerine, ben işsiz kalabilirim bu yüzden tutumlu olup bana bir süre yetebilecek para biriktireyim mantığını getiremiyor. Zaten bu tarz işsizliktir şudur budur verilen yardım veya maaştan kesilen tutarların amacı kişinin yapması gereken olayı devletin zorunlu hale getirmesidir.