Hiç iş yapmadan boş boş kahvelerde sokakta dolaşan insanlar yok yere para alacak, o para da benim, çalışan insanların cebinden çıkan vergi ile karşılanacak. Bir de üstüne "ne saçma işsizlik maaşı niye yok" diye hesap sorulacak. Bence ilk baş sorulması gereken soru, "ben niye işsizim?" olmalı. O soruya düzgün bir cevap bulup üstünde yoğunlaşırsanız işsizlik maaşını sorgulayabilirsiniz.
Ayrıca eklemek istiyorum izninle, çalışıp da sigorta çıkışı yapan ve işsizlik maaşı adı altındaki devletin sağladığı yardımı da alıp tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin de vicdanını sorgulaması lazım. ''Devletin malı deniz, yemeyen keriz'' söylemine dayanarak ödenek almak için çeşitli yollara baş vuranlar nasıl oluyor da ALLAH'tan korkmuyorlar.
Ben bu uygulamanın bırakın 600 gün pirim aranmasından, tamamen kaldırılmasından yanayım. Konu sahibi için bir şey demiyorum insan vicdanıyla hareket etmeli, gerçekten işten çıkarılmış ise zaten çıkarıldığı iş yerinden tazminat alabilir ki devlet bakıyor nede olsa 6 ay boyunca yatayım her ay bilmem ne kadar alayım işte düşüncesiyle hareket etmemeli.