CeRo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yo mezunum. Pardon siz ne mezunusunuz?
O zaman mezunsanız siz de iyi bilirsiniz ki

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...eklenti+anketi

Merkez bankası resmi verilerini şu sayfada açıklar.Bu açıklamayı toplamda 68 üst düzey resmi ve özel finans şirketinin CFO yani ekonomistlerinin fikrini alarak yapar.

Merkez Bankası bugün önümüzde ki 10.09.2019 yılında ülkemizin içinde bulunacağı ekonomik tabloyu bizler ile yani halk ile paylaştı.

Buyurun bugün paylaşılan 7 sayfalık merkez bankasının resmi sonuç bildirgesi.

Görmeyenler için direk link.

https://hizliresim.com/7D3V6P

Şimdi ülkenin merkez bankası bile ülkeyi yönetenlere güvenmeyip 1 yıl sonrası için dolar kuru, cari açık, enflasyon gibi ekonomik göstergelerin yükseleceğini ekonominin kötüye gideceğini belirtirken.Sizce hangi ekonomist yönettiği şirkete Türkiye'ye ve Türk lirasına yatırım yapalım der.

Asya'dan tutunda Londra'ya kadar kayda değer tüm piyasalar da herkes Türkiye'nin ekonomik çöküşde olduğunu ve bu ekonomik çöküşün başında olduğunu belirtirken biz burada bir tane firmanın doğal refleks ile verdiği hizmete yaptığı zammı tartışıyorsak cidden insanlar bize güler.

Şimdi konu içerisinde sıkça kullandığınız risk analiz raporlarına gelelim.Yurt dışından firma arıyor yada diyelim ki biz arıyoruz.Hangi ekonomist yurt dışındaki yatırımcıya gelin Türkiye ve Türk lirasına yatırım yapınız der.

Bu ay 734 liralık yurt dışı ile telefon görüşmesi yapmışım ve geçen ay ise 690 liralık telefon konuşması yapmışım ve özet geçeyim aklı olan yatırım yapmaz demişim.

Sorunuzun cevabına geleyim İLK OKUL terk ve cahil eğitimsiz biriyim.

Uzun zamandır forumda yoktum ve bir hayli uzun zaman daha olmayacağım.Adnan Menderes de uçağa yetişmek zorundayım.Lakin forumda böylesine ekonomik konuların tartışılırken kavga çıkmaması ve herkesin bildiklerini aktarması çok hoşuma gitti.Konuyu zevkle okudum ve konuya bilgileri dahilinde katılan herkese teşekkür ederim.Bu konu da çok ciddiyim.Cidden böyle bir konuyu görünce çok mutlu oldum.Zira ekonomik ve siyasi gelişmeleri medenice tartışmak her vatandaşın olduğu gibi webmasterlarında hakkıdır.