ahrefs semrush moz gibi botları neden engelleyemiyoruz kaç yol denediysem siteyi inceleyip ne var ne yok gösteriyorlar bunun bir yolu varmı ?
burada semrush ekli diğerlerini eklemedim. semrush bildiğiniz spam trafik yapıyor şu aralar. dayanamadım artık. servera yük olmaya başladı. bu verdiğim kodla semrush hep 403 e vuruyor.
ahrefs semrush ve mozun verdiği bilgileri engellemek istiyorsunuz sanırım ama bu çok zor. çünkü topladıkları bilgiler sitenizin direk kendisinden değil malesef. ben şimdi sadece semrush a kısmi bir engelleme koymuş oldum. bunun gibi araçları tam olarak engelleyebilmek için tüm arama motorlarının ve websitelerinin engel koyması lazım ki, istediğinizi yapabilelim. bu da imkansız.
ahrefs semrush moz gibi botları neden engelleyemiyoruz kaç yol denediysem siteyi inceleyip ne var ne yok gösteriyorlar bunun bir yolu varmı ?
bu arada... Yaşadığım bir olay aklıma geldi.
Tahmini olarak söylüyorum bunu. Bu araçların CEO'larının nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. Daha önceden yaptığım bir olaydan mütevellit. Bloglovin diye bir site var. Türkiye'de engelli şu anda. Bunlar sitelerimden birine ait bilgileri yayınlamış. Ben baştan mail attım bunlara kaldırın bu içerikleri diye. hayır dediler bana. Sonra bunlara açıkça benim ve şirketimin haklarını ihlal ettiklerini ve bize ait kalması (ve bizden izin alınarak yayınlanması) gereken bilgileri açıkça yayınladıklarını ve mahkemeye gideceğimi söyledim.
Hatta bu olayı iki kez yaşadım. Diğeri de WikiHow'dı... Hepsi de kaldırdılar.