Yanıtlar için çok teşekkür ediyorum . Söyledikleriniz de çok mantıklı . Ben girdiğim bir işte karşımdaki kişiyi yarı yolda bırakacak birisi değilim zaten . İşim gereği aktif olarak 2 sunucu kullanıyorum birisi Türkiye diğeri AWS olmak üzere ve güvenlik konusunda da haklılığınızı onaylıyorum . Kesinlikle çok haklısınız fakat zannediyorum ben kendimi anlatamadım . Senelerdir bu alanlarda kendimi geliştirmeye çalışan birisiyim . Özellikle cPanel'i mükemmel bir ürün olarak görüyorum . Kullanmak , öğrenmek istiyorum . Öbür taraftan WHMCS'de ilgimi çeken bir sistem . Şayet bu işe temelli girmek gibi bir amacım olsaydı 1 Milyon TL bütçem olması gerekirdi (Altyapı,Datacenter vs.) Bahsettiğim kitle , dışarı için konuştuğum bir kitle değil . Ben zaten kendime güvenmeden böyle bişeye kalkışmayacak kadar olgunlaştım . Benim amacım kendim ve arkadaşlarıma ulaşmak(ki bu adıma kadar satış adına hiçbirşey söylemedim farkındaysanız) ve daha sonra neler olacağını görmek . WHMCS istememin sebebi ise WHM/cPanel ile entegrasyonunu kavramak . Bu amaçla hobi olduğunu söyledim .
He şayet bunu yapmamam için beni ikna ederseniz ben zaten sizin 100TL'lik zararınızı karşılarım hiç sorun değil inanın .
Ayrıca hosting firması olma terimininde şunu gülünç buluyorum başkasının sunucusunu kullanarak nasıl bir firma olunuyor. O da merak konusu.
Özellikle bu kısma çok takıldım . Referanslarınızda bulunan tercih yapı natro DNS'leri kullanıyor .
Yine referansınız olan bensgida medyabim.com adında bir DNS kullanıyor .
Hakkında sayfanızda yer alan enessafak.com.tr domaini ise nexsoftdns.net DNSlerini kullanıyor . Şimdi anlamadığım konu 3 firmanında sahibi misiniz ? Yok hayır bu kişiler sizin müşteriniz ise doğrudan sizin DNS'leriniz neden kullanılmıyor . Yada bu kişiler sizin Hosting firmanız ile alakası olmayan kişi veya markalar ise neden sizin websitenizde referans veya müşteri yorumu olarak gösteriliyor . Diğer referanslarınıza bakmadan 3 sitede 3 ayrı DNS buldum .
Sanırım sizin altyapınızı ben anlayamadım .
Fakat birşeyi tahmin ediyorum ki İstanbulda bir sokak arasında 1Gbps hat çekecek , Profesyonel bir hizmet sağlayacak altyapınız yoktur . Bir datacenter kurmak TL bazında minimum 1 Milyon TL'yi buluyor . İyi bir altyapı için söylüyorum bunu .
Beni aydınlatırsanız sevinirim .
intodns vb internet dns sorgulayıcılayıları ile gerçekleştirmiş olduğunuz araştırmalar için öncelikle tebrik ederim. Firmamız açıldığından bu yana website üzerinde herhangi bir değişim gerçekleştirilmedi zira şuanda diğer hosting firmalarının yapmış olduğu gelişimlerden ötürü kendimize özgü template çalışması yapmakta olup sadece whmcs entegrasyon aşamasında olmaktayız.
Hosting servis sağlayıcısı olmak için bir verimerkezi sahibi olmanıza ihtiyacınızın olduğunu söyleyen bir kural kaide veya gerekçe yoktur. Sizin dediğinizle Türkiyede 50 bin tane verimerkezi olması gerekiyor.
Bogahost geçmişinde 2014 yılında farklı isim ile hizmet vermiş 2017'nin ekim - aralık aylarında alan adı bogahost olarak güncellenmiş ve 2018 yılında ise resmi marka tescillerini gerçekleştirerek gerekli birçok eksiğini tamamlamıştır.
Hakkımızda 1 adet dahil şikayet konusu açtırmamış veya herhangi bir olaya sahiplik etmemişsizdir. Şuanda bize dnsleri değişmiş natro görüyorum dediğiniz firmaların dahil isimleri büyük olmasına rağmen onlarca şikayeti bulunuyor.
Bu da aslında ortaya çıkarıyor ki verimerkezimiz yok ama arkamızda sorunsuz hizmet sağlıyoruz. 100 TL kaybınız demişsiniz bakın küçümsemişsiniz. Sektörü öldürüyorsunuz ve kayıptan bahsediyorsunuz.
Sizin istedikleriniz hizmetin bile aylık ödemesi size 300 TL çıkıyor ken 100 TL diyerek küçümsüyorsunuz.
WHMCS LİSANSI 110 TL + CPANEL 110 TL + en kötü cpu ve diskli olması gereken bir sunucu 100 TL = 320 TL peki siz bu kadar yatırım dahil yapamıyor ve çekiniyorken intodns ile bakarak nasıl sorgulama hakkını kendinizde görüyorsunuz ?