Merhaba, Hobi olarak sektöre girmek istiyorsanız karşınızda destekciniz değil tam tersi tepkili insanları bulursunuz zira yaptığımız meslek için çalışma yapabilirsiniz kendi başınıza ancak hobi olarak yapamazsınız.
Sonra oluşanlar şu şekilde sıralıyorum. Kişi bilgisayar ile ilgilniyor. İnternet sitelerini görüyor bende bunu yaparım.
Hemen cPanel ne kadar 15 dolar gerek yok 7 dolara crack alalım.
VPS lisans ne kadar kaliteli yerde 70 TL gerek yok yan sanayi vergi levhasız ya da fırsatçı sektör öldüren firmadan alalım o ne kadar 20 TL
WHMCS lisansı Türkiyede üretilmiyor ki yurtdışı pahalı yurtiçi ucuz olsun. Her yerde klasik 15 Dolardır. Düşmez tam tersine artar. Bunlarıda aldınız.
Başlıyoruz kolları sıvadık. cPanel kuduk vpse opti yapmıyormuyoruz çünkü opti ücreti tek seferlik 100 - 250 TL arası gerek yok önüne gelen sunucuyu hacklesin root olsun.
Litespeed yok çünkü litespeed 215 TL aylık oda pahalı onuda almayalım.
Cloudlinux buda 11,90 dolar bunada gerek yok dolarlı artıyor. Bize 90 TL ye maal oluyor.
Ayrıca hosting firması olma terimininde şunu gülünç buluyorum başkasının sunucusunu kullanarak nasıl bir firma olunuyor. O da merak konusu.
Daha sonra oluşanlar sattınız. 2 ay sonra kapattınız tabi ucuz yer arayan müşterilere 5-10 tl den sattınız arkadaşlarda ucuz etin yahnisini yemek istedi. Sonra vergi levhanız zaten yok kapatayım. Tek tuş sunucu down.
R10 üzerinde müşterilerin açtığı konular sırasıyla;
Türk firmalar rezalet
Bune çektiğimiz firmalardan
Almanya vds aranır
Amerika lokasyon vds aranıyor Türk firması olmasın
Türk firmaları destek vermiyor.
Türkiyede hostingden anlayan yok.
----
Müşteriye konusuna yardımcı olabiliriz. Şu kadar dan diyoruz tepki şu;
Türk firmasından almam görüyoruz. Her gün kapanıyorsunuz.
Almanyadan almalıyım, Amerika uçuyor.
Fransa varmı arkdaşlar. Türkiyeden hayır gelmez.
Evet bana katılmayan arkadaşlarım var ise lütfen yoruma belirtsin. Bir hosting firması olarak hizmet arayan birine bu şekilde yazmam etik görünmeyebilir ama ileride oluşacak sıkıntılar şimdi iyi niyetli davranıp 100 lira kazanacağımızdan daha değerli.
Yanıtlar için çok teşekkür ediyorum . Söyledikleriniz de çok mantıklı . Ben girdiğim bir işte karşımdaki kişiyi yarı yolda bırakacak birisi değilim zaten . İşim gereği aktif olarak 2 sunucu kullanıyorum birisi Türkiye diğeri AWS olmak üzere ve güvenlik konusunda da haklılığınızı onaylıyorum . Kesinlikle çok haklısınız fakat zannediyorum ben kendimi anlatamadım . Senelerdir bu alanlarda kendimi geliştirmeye çalışan birisiyim . Özellikle cPanel'i mükemmel bir ürün olarak görüyorum . Kullanmak , öğrenmek istiyorum . Öbür taraftan WHMCS'de ilgimi çeken bir sistem . Şayet bu işe temelli girmek gibi bir amacım olsaydı 1 Milyon TL bütçem olması gerekirdi (Altyapı,Datacenter vs.) Bahsettiğim kitle , dışarı için konuştuğum bir kitle değil . Ben zaten kendime güvenmeden böyle bişeye kalkışmayacak kadar olgunlaştım . Benim amacım kendim ve arkadaşlarıma ulaşmak(ki bu adıma kadar satış adına hiçbirşey söylemedim farkındaysanız) ve daha sonra neler olacağını görmek . WHMCS istememin sebebi ise WHM/cPanel ile entegrasyonunu kavramak . Bu amaçla hobi olduğunu söyledim .
He şayet bunu yapmamam için beni ikna ederseniz ben zaten sizin 100TL'lik zararınızı karşılarım hiç sorun değil inanın .
Ayrıca hosting firması olma terimininde şunu gülünç buluyorum başkasının sunucusunu kullanarak nasıl bir firma olunuyor. O da merak konusu.
Özellikle bu kısma çok takıldım . Referanslarınızda bulunan tercih yapı natro DNS'leri kullanıyor .
Yine referansınız olan bensgida medyabim.com adında bir DNS kullanıyor .
Hakkında sayfanızda yer alan enessafak.com.tr domaini ise nexsoftdns.net DNSlerini kullanıyor . Şimdi anlamadığım konu 3 firmanında sahibi misiniz ? Yok hayır bu kişiler sizin müşteriniz ise doğrudan sizin DNS'leriniz neden kullanılmıyor . Yada bu kişiler sizin Hosting firmanız ile alakası olmayan kişi veya markalar ise neden sizin websitenizde referans veya müşteri yorumu olarak gösteriliyor . Diğer referanslarınıza bakmadan 3 sitede 3 ayrı DNS buldum .
Sanırım sizin altyapınızı ben anlayamadım .
Fakat birşeyi tahmin ediyorum ki İstanbulda bir sokak arasında 1Gbps hat çekecek , Profesyonel bir hizmet sağlayacak altyapınız yoktur . Bir datacenter kurmak TL bazında minimum 1 Milyon TL'yi buluyor . İyi bir altyapı için söylüyorum bunu .
Beni aydınlatırsanız sevinirim .