ErgezCaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hobi olarak hosting işine girmek istiyorum herhangi bir kar amacı gütmüyorum . Amacım daha çok PHP bilgimin yanına sunucu bilgisi de eklemek . Bu sırada Hosting girişimi başlatmaya çalışmak . Müşteri potansiyelini görmek .

Bu amaçla VPS veya VDS arıyorum lakin paket dahilinde cPanel ve WHMCS lisansı da olmalı . Fiyata göre 3-6 veya 12 aylık satın alım yapabilirim .

Örnek Olarak ;
Veridyen VPS'de VPS2 paketi ve VPS3 paketi fiyat olarak uygun . Fakat yanında cPanel aylık 112₺ olduğu için aşırı bir artış oluyor . Bir de WHMCS alınırsa dışardan çok çok pahalıya denk geliyor bir hobi için her ay bu kadar para harcamak bana mantıklı gelmiyor .

Üçü bir arada (VPS/VDS-WHM/cPanel-WHMCS) aylık ve yıllık fiyat PM'lerinizi veya yorumlarınızı bekliyorum .
Merhabalar Caner bey,

Dolar kurunun yüksek olması nedeniyle orjinal Cpanel lisansını daha ucuz fiyata bulacağınızı zannetmiyorum. Herkes aşağı yukarı aynı fiyatı verecektir, keza WHMCS lisansı için de aynı durum söz konusu. Müşterilerimize plesk panel lisansını ücretsiz olarak sağlamaktayız.Dilerseniz Cpanel yerine Plesk panel tercih ederek toplam fiyatı biraz daha aşağı çekebilir ve bu şekilde whmcs kullanımına başlayabilirsiniz. Böylelikle sanal sunucu fiyatı + WHMCS lisans ücreti gibi bir bütçeyle başlayabilir sonraki aşamalarda bütçeniz arttıkça Cpanele geçiş yapabilirsiniz.

Paketlerimizi incelemek isterseniz ; https://www.hostidex.com.tr/sunucu.html