Jeal0usy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, günden güne yaşadığımız adsense tecrübelerini bir başlık altında paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha kapsamlı bir başlık açabilecek olan arkadaşlar genel bir başlık açsa ve bu başlık sabitlense iyi olur fikrindeyim. Foruma genellikle bu kategoriyi takip etmek amacıyla giren, sorularına yanıt arayan arkadaşlar ile bir whatsapp grubu da kursak iyi olur. Konuyu açmamdaki asıl amaç günlük olarak değerlendirme yapabileceğimiz, fikir alışverişi yapabileceğimiz bir ortam oluşturmak. Örnek vermek gerekirse:
10 yıldır adsense hesabım var, son 7-8 aydır adsense ile ilgileniyorum, kendimce başarılı sayılırım. Hatta ve hatta kazançlarınızı belki de 3-4 katına çıkaracak ufak tefek bilgilere sahibim. Son geldiğim noktada 7-8 aydır gördüğüm en düşük TO oranını gözlemliyorum. Hitler aynı düzeyde seyrediyor, üstelik biraz da artış var ama tıklamalar vasat. Yaptığım her işte, her sitemde kendi kodladığım temaları eklentisiz olarak kullanır ve %5-7 arası TO oranı alırım. Eylül ayı içerisinde bu oran %2- %3 arasında seyrediyor. Mutlaka yabancı forumları takip eden arkadaşlar vardır aramızda, merak ettiğim durum herkes için geçerli mi yoksa sadece ben mi memnun değilim bu ay ? Belki de birçok arkadaşımızın burada günlük değerlendirme yapabileceği bir ortam olması işine gelecektir, site isimlerini vs vermemize gerek yok, kapalı bir şekilde bilgi alışverişi yapabiliriz. Eminim hepimiz memnun oluruz. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Böyle bir arayış içinde olmanızı çok iyi anlayabiliyorum. R10'a katılmadan önce en az 10 yıl dışarıdan "misafir" olarak izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim:

R10 daha önce (benim gözümden) tam da sizin söylediğiniz gibi bir ortamdı. Son birkaç yıldır, "adsese onyş alamirum", "kopyala-yapıştır site yapsam banlanır mıyım" sorularının öne geçtiği bir ortam oldu. Bu yüzden ustalar kendini geri çekti ve sustu.

Bence sıfırdan yeni ve başka bir ortam oluşturmaya çalışmak yerine, R10'u yine eskisi gibi kullanmaya başlamak daha iyi olur.

Belki de forum yönetimi "Adsense Onay", "Türkçe mi Yabancı Dil mi", "Vergi Konusu", "Adsense Bugün Nasıl", "Adsense Kuralları ve Uyumluluk", "Diğer Konular" gibi alt kategoriler açıp, konuların doğru yerde açılmasına da önem verirlerse, bu ön sayfa daha yararlı bir şekle dönüşebilir.