mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıda Juche makalesini paylaştım. Katma değer= yüksek ücret diyor Hoca. Tavsiye ederim, benim ufkumu çok açtı bu yazı.
Okudum şimdi. Aslında yazıda uzun zamandır farkettiğim sürekli ağzımda olan bir konuyu adlandırmış. İsviçrede biri sana hizmet ediyorsa bil ki paran gidecek. Çünkü her alanda hizmet pahalı. Berber 40 Frank, evine söylediğin pizza 70 Frank. Masana garson gelen restoran lüks geliyordu bana orda. Bizim burda her birinde 8-10 garson var. Otoparklarda sırf ücret alan adamlar yok. Makinelere ödüyorsun. Tabi bunun sebebi olarak oranın ekonomisini görüyordum. Ama yazı diyorki bu katma değerdir. Doğru. Bu yüksek ücretlerle ödediğin ve ortaya çıkan sonuç bir nevi yine yüksek katmadeğer oluyor. Çin üretiyor, Amerika satıp parasını kazanıyor. Sebebi yine yüksek ücret alan ve hakeden insanlar.

piyyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müsadenle themforest konusunda bir ekleme yapmak istiyorum. Benim de alım yaptığım bir yer, bizim yazılımcılarımız da aynı kalitede ürün çıkartabilir ve bunun için devlet desteğine falan ihtiyaç yok.

Bizim sorunumuz işin devamlılığı ve müşteri memnuniyeti. Bizde tema ya da script satan adam iade kesinlikle mümkün değildir diyor. Zaten lisanslı sattığı ürüne yasada böyle bir hakkım varken izin vermiyor. Bir sürüm çıkartıyor ancak yıllar sonra para ihtiyacı olursa veya canı isterse ek özelliklerle yeni sürüm yayınlıyor vs. İşini hakkıyla yapanlar var mutlaka ama bizim genelimiz ilk satım odaklı çalışıyoruz. Hatta geçen bir satış konusunda şunu gördüm ve gülümsedim. Arkadaş aşağı yukarı şunu yazmıştı "Tema alımlarında 7/24 kurulum yapılır ancak destek talepleriniz sadece mesai saatleri içinde yanıtlanır". Themforest üzerinden alıp memnun kalmadığım 2 - 3 temayı iade ettim ve sorunsuz geri ödeme aldım. Bu yüzden ihtiyacım olduğunda alternatifi varsa genelde tercih ediyorum.

Ben o alanlara para yatıranları eleştirmedim. Bende dolar ve euro bazlı aylık 2-3bin arası ödeme yapıyorum ne yazık ki. Ve dediğin sebeplerde.

Aslında o mesajımda Türk insanının içinin boşalmış olduğunu görüyorum artık. Çalışkanlık ve ahlaki erdemelere sahip olduğunu düşünmüyorum çoğunluğun.

Kosgeb ve Tübitak gibi bir kaç kurum yıllardır paralar saçıyor. Etrafımızda ise bir kaç marka var bu desteklerle bir yere gelmiş. Diğerleri parayı nasıl çekip işten sıyrılım mantığında. Bu mantık halkı olan bir devlet imkansız ekonomisini doğrultamaz. 9 senedir limited şirketi sahibiyim. İlk defa önümü göremediğimden bu destekleri araştırma ihtiyacı duydum. Öncesinde kendi yağımda kavruluyordum ve yararlanmak içime sinmezdi. Ama işin içine girince neler gördüm neler. Kosgeb'den geçinen insanlar var. Nasıl yiyorlar bu lokmaları, ailelerine nasıl yediriyorlar çözemiyorum. Ve bunları siyaset konuşmadan tartışmakta bana imkansız geliyor.