Son 6 aydır krizin içindeyiz. Ve tahminim 3-4 ay sonrasında tam hissedilmiş olacak. Ve bu basit bir ekonomik kriz değil. Bir çöküntünün başlangıcı. Bir kaç alanda ticaret yapan biri olarak her gün eskisine nazaran çok daha fazla düşünüp çok daha fazla çalışıyorum. Kriz için alabileceğiniz en iyi önlem daha fazla çalışmak.
Ve şuan içinde bulunduğumuz durumu tarlayı satıp parasını pavyonda yiyen dayıya benzetiyorum. Tarla parası bitti. Cep delik, tarla da yok. Eee ne yapacağız?
Umarım bu durum şuan ticaret yapan genç insanlara katma değeri tam olarak anlatır. Ayrıca konu sahibi arkadaş siyasete girmeyelim demiş ama ülke ekonomisini konuşurken siyasete nasıl giremeyeceğiz anlamış değilim. Bu zamana kadar düşünen bu genç insanların siyasete yandaşcılık yüzünden girememesinden bu durum böyle. Uzun vadeli devlet politikaları olmadıkça biz daha çok devalüasyon göreceğiz emin olun buna.
İphone X'imle konuşuyorum , Whatsappdan yazışıyorum, İnstagramdan arkadaşlarıma bakıyorum. Twitterdan gündeme. Gündelik yaptığımız şu işlerde ülke tek kuruş kazanmadan başkalarına kazandırıyoruz.
Ben bu ekonomimi neden çöktü kısmında değilim. Bu zamana kadar nasıl dayandığını merak ediyorum.
Yukarıda Juche makalesini paylaştım. Katma değer= yüksek ücret diyor Hoca. Tavsiye ederim, benim ufkumu çok açtı bu yazı.