2 tane dayım ispanya'da yaşıyor. Birinin türk lokantası var öbürünün ise restoranı. Lokanta ile restoran ayı kavramlar içeriyor. Çünkü lokanta da alkol ürünleri yok şarap ve şampanya dışında. Ama restoranda var. Her ne kadar kendileri ile bir alakam olmasa da işlerinin iyi olduğunu biliyorum. Özbekis'tan bildiğim kadarıyla rusların sömürgesinde kalmış bir ülke. Her ne kadar müslüman gibi görünsede hani bizimde vardır müslümanlar ramazan ayında içki içip dini vaaz verirler. Orasıda öyle. Alkol bulunacaksa iş yaparsınız. Zarar etme gibi bir olasılık yokta aslında sorum olacak neden özbekistan?
Baglantilarimiz sayesinden Ozbekistan'da yatirim yapma karari aldik. Biraz arastirdigimda Turkiye'nin 15 yil onceki hali gibi oldugunu fark ettim. Hersey gelisiyor ve disariya aciliyorlar. Turkiye'de ise 25 yillik lokanta tecrubemiz var.
Konuyu not alıyorum yarın akşam dönüş yapacağım. Şuanda turizmde çalışıyorum iyi denk geldi yanımda çalışan arkadaş Özbekistan'lı ve oraya dönecek ay sonunda tekrardan çalışmaya gelmiş yaz için dönemsel merak ettiklerini sorabilirim.
Hocam bu muhtesem olur. Bende dukkanin tam adresini bir alayim.