ARTFM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burs akademik kültürün bir parçasıdır. Bir teşviktir. Bu anlayışa sahipsinizdir ya da değilsinizdir orası ayrı konu ancak burs arayan insanlara dilenci gibi çeşitli ithamlarda bulunamazsınız. Burs arayan kişi kalkıp sizi kültürsüzlükle suçluyor mu? Bir yerlerde özel burs kapsamlarının neden bu kadar dar olduğunu tartışılıyorken yapılan yorumlar çok garibime gitti. Elbette kişinin durumu iyiyse kalkıp burs aramasının ahlaki yönü tartışılabilir ancak sadece bu kadar. Fazlası kimsenin haddine değil.

Ayrıca nitelikli bir lisans eğitiminde iş yaşamı minimum düzeyde kalmalı. Öğrenci zaten nereye düştüğünü anlayana kadar 1 yıl geçiyor. Kimse kusura bakmasın; öyle bölümler var ki öğrencinin uyanık geçirdiği her saat, Porsuk'ta içtiği her bira, sipariş ettiği her kitap akademik gelişimini doğrudan ya da dolaylı olarak etkiliyor.

Yıkıcı olmak yerine biraz yapıcı olun. Sizler okullarınızı vize/final dönemlerinden ibaret sayarak diplomanızı almış olabilirsiniz ancak üniversite eğitimi bundan ibaret değil.
Vize finalden ziyade köküne kadar yasadim ben öğrenciliği. Siz de yasamissinizdir eminim. Kadikoyun gobeginde 2000 tl kiraya cikmak yerine yakin semtlerde cikilir verdiğiniz ornek üzerine de konusmak gerekirse porsuk cayi ve çevresi gayet uygun. Pahali sehirlere okumaya gidiliyorsa herkes feragat etmeli bir seylerden. Gerekirse 1 yil alt yapi yapılmalı. Bu forumdan herkes para kazaniyor onceden hazirlik yapilirdi. Kaldi ki 17 yasinda yakinen takip ettigim bi kardesim bu 3 ayda en az 50k kenara atarak zaten en büyük yatirimi şimdiden yaptı. Onemli olan niyet. Kimse bana ailemin durumu iyi zaten geri odemeye karsiyim dememeli. Geri odemeli alir kendine güveniyorsa bitirince oder. Yine bu forumda idealleri ugruna bursunu hatta geri odemeli kredisini yakan insanlar tanidim. Ama bir sekilde yoluna giriyor dedim ya amac niyet. Lisans eğitimini vize ve final döneminden ibaret saymayanlar icin zaten ne kadar burs verirsen ver zor geçinir. Ama 2 yil ya da 4 yil buradayim ona gore hareket etmeliyim zihniyeti bir sekilde düzen oturtur gorusundeyim. Ben gorduklerim uzerine konu actim ki kurulan cumleler fazla afilliydi keske gorseydiniz hocam.