Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun zamandır memnun kaldığım r10da da satış yapan bir host firması hostumu ddos saldırısı nedeniyle askıya aldı ve 6 saattir de cevap vermiyor ulaşamıyorum. Benim siteme ddos saldırı yaptıklarını pek düşünmüyorum büyük ihtimalle sitem sunucularını yordu böyle bir şeye gittiler. Ama hadi diyelim bir sıkıntı var en azından beni bilgilendirseler beraber bir çözüm üretsek olmaz mı? Hostu sorgusuz süalsiz kapatmak bence saçmalık. Hepsi mi böyle davranıyor yoksa sadece bana mı denk geliyorlar anlamıyorum.
Değerli kardeşim ben hostçu değilim.
Ama empati yeteneği yüksek bir insanım.
Hostçular da bu website sahipleri neden böyle diye konu açabilirler.
Sitenin bir hostu yorabileceğini biliyorsun.
Buna rağmen bir vps almak yerine host alıyorsun.
Senin sitenin sunucuyu yorması yüzünden aynı hosttaki diğer siteler yavaş açılıyor, seo olarak ve ziyaretçi memnuniyeti olarak geriliyor.
Bir site host kaynaklarını sürekli en üst düzeyde kullanıyorsa ya da kaynak aşımına neden oluyorsa host firmasının bu hizmeti durdurması doğal.
Ben büyük hit almayan tüm kurumsal sitelerimi küçük bir vps de toplarım ki hitli sitelerim onlara arıza çıkarmasın.
Hiti yüksek, ya da veritabanı büyük sitelerimi de cacheleyip organize edip ayrı vpslerde barındırırım.
Site kendi çalıştığı sunucuyu vps i hostu ödeyemiyorsa zaten ölü yatırımdır.