miZahh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kadro birliğimdi orası, 13,5 ay kaldım orda. Hangi tabura , hangi bölüğe düşeceğini bilmediğim için şöyledir böyledir diyemem. Ben tugay da Silah eğitim taburundaydım. Tugay topçu tugayı ama biz piyadeydik , sürgün taburdu bizimki. Ben 81. MM Havan er eğitim bölüğündeydim. Ayrıten 3 bölük daha vardı bizde. Fakat topçularda daha fazla bölük vardı. Ama tugayın büyük bölümü bizim tabura aitti, çünkü eğitimler daha yoğun ve geniş bir alana sahipti. Erzincanlı olan arkadaşlar daha iyi yorum yapar ama Erzincanın büyük bölümü askeriye 3. Ordu orda zaten, çarşısına inerken çoğu yer subat evleri. Tugayın etrafı hep askeriye. Yanında 53. bakım merkez komutanlığı, ilerde muhabere taburu, daha ilerde istihkam savaş taburu, nizamiyenin az ilerisi 3. Ordu, yanında 3. Ordu merkez komutanlığı kısacası hep askeriye. Tugayın eğitim alanların karşısı Atatürk tepe, sabah akşam göreceksin zaten. Tugayın dışında kırsalda çok büyük atış alanı gidermisiniz artık bilemem. Erzincan güzel yer, sıcağı çok sıcak kavrulursun, soğuda çok berbat.
Hocam valla çok hararetli anlatmışsınız ama yanlış bilmiyorsam adamlar 15-20 gün durup gelecekler yaz kış yok