Vallahi kendim yazıyormuş gibi okudum. Harika bir paylaşım olmuş. Bir ek yapmak istiyorum.
Yayınlanan bir makelenin cevabı kısacık bir cümle ise uzun yazı yazmak bazen zarar verebiliyor. Kısacık bir cevap ve mevcut makele ile ilgili farklı bir konuya link vermek fazlaca yararlı oluyor.
Eğer konu karmaşık ise yazının olabildiğince semantik olması, içeriğe bileceği long tail keywordlerin maksimum seviyede olması gerekiyor. Bu da yazının uzun olması gerekliliğini ortaya koyuyor. Hem bu durumda makale uzun olduğu için kelime bazlı spama da girme olasılığı azalıyor.

Şu dönemde yapılacak en tehlikeli siteler bence niche sitelerdir. Benzer içerikler bir çok sayfada H başlıkları olarak veriliyor. Bu durumda site genelinde bir çöküş ortaya çıkıyor. Eğer sitenin otoritesi oturmuşsa bu spamdan belli miktarlarda etkileniyor.Ama yeni bir siteyse durum oldukça vahim. Bence yeni niche site yapanlar örneğin 30 yazı hazırladılarsa bunları birden bire yayınlamamalı. Mümkünse dantel örer gibi aşamalı gitmeli. Yayınladığı her bir sayfaya hit aldırara aldıra sabırla ilerlemeli.
Bunun yanında eskiden sitenin genel içeriği bütün siteye olumlu etki sağlıyordu.Artık bu içerik yoğunluğunjn önemi azaldı. Gördüğüm kadarıyla sitenin hit almayan diğer sayfaları genel kondisyona negatif etki ortaya çıkarıyor. Yaralı sayfaları aramadan kaldırmak gerekiyor.

Not:Telefondan yaziyorum hatalar için kusura bakmayınız.