Selamlar öncelikle, ne yaparsam yapayım net bilgi alamıyorum, bedellisi çıkan whatsapp gruplarına kadar katıldım : )) sonuçlar tatmin etmedi. Sorularıma gelirsek;
1- bedelliye son hafta başvurmak istiyorum, yetişmeme ihtimali var mıdır sizce, 27 ekim celbinden hemen sonra yani ?
Son hafta başvurma hocam, ne olur ne olmaz. Muayene de bir sıkıntı çıkar, sırada bir sıkıntı çıkar. Sana sıra geç gelir kalırsın.
2- 24 kasım da düğünümüz var, bazı yerlerde asal da erteleme istiyor musunuz diye soruyor denilmiş, böyle bir olay var mı ? yani düğünümüze denk gelmesinden ötürü korkuyorum , bu yüzden heryere soruyorum.
Erteleme istemiyorum de, zaten düşük bir ihtimal düğününe denk gelmesi. Büyük ihtimal 2019 da gidenlerden olursun şimdi başlasan başvuru işlemlerine.
https://i.hizliresim.com/Z3BLDG.png
yukarıda ki resimde tecili bozunca soruldu diyor, bedelli de de çıkıyor mu ?
Bizim çıkan sevk tarihini önceden ertele veya erteleme gibi bir ibaremiz / seçeneğimiz bulunuyor mu asal üzerinden yoklama yapacak isem ?
Bilgim yok.
3- atıyorum 1-2 kasımda tamamladım işlemlerimi, sizce 24 kasımda ki düğünümüzde olmama yetişememe ihtimalim var mıdır ?
İhtimal yok zaten o tarihte gidecekler belirlendi. 2019 a çıkarsın.
4- benim yasal tecil hakkım 29 eylüle kadar var aslında, şimdi 1 ay ile geçmiş olacağım süreyi beklersem son haftayı, tekrar muayene olacakmıyım ? daha önceden muayene olup tecil ettirmiştim üniv bittiği için yasal 2 yıllık erteleme hakkımı. Yani muayene işlemine tabi olacak mıyım sizce tekrardan ?
Tekrar muayene olacaksın.
5- yoklama süresi nedir , atıyorum 3 kasımdan önceki son celpten hemen sonra basvurdum, bana ilk gelen tarih yoklama tarihi mi olacak askerlik gidiş mi? önce yoklama sonra sevk mi ? ben ne tür tarihlerle karsılasacağım
İlk olarak başvurunu yapıyosun ve şu tarihi bekle diyolardı. Şimdi tekrar eden celp dönemi açıklamalarını bekle diyorlar.
6- silah altında olacağım tarih netleştiğinde , erteleme imkanımız var mı düğün sebebiyle sizce ?
Bilgim yok.
bunlara 2 dk zaman ayırırsan çok çok sevinirim hocam . Allah gönlünüze göre versin herşeyin