Ben rekabetten nefret ederim. Bu rekabet olayı hiçbir zaman iyi sonuçlanmaz, biriyle rekabet etmek için onunla aranda az da olsa husumet olması gerekir, düşünsene gerçekten sevdiğin bir insan, canı gönülden sevsen, onunla rekabet eder misin? neyse sen kazanıver bu seferde dersin, o da seni seviyorsa eşitlik olsun bir sen bir ben kazanayım der. Ama rekabet olduğunda, arada husumet olur, öyleydi böyleydi derken sonu hüsranla biter.
Sonuçta habil ile kabil'de bir rekabettir.
Bilişim sektöründeyse rekabeti yaşamamak için asla rekabet analizi yapmam. Örneğin insanlar "kaç rakibim varmış" "rakiplerim ne yapıyormuş" gibi analizler yapıyor ya site falan açarken, ben kesinlikle bir işe giriyorsam google'dan aynı işi yapan adamlara bakmam, çünkü biliyorum eğer bakarsam onlardan alıntı veya çalıntı yapma riskim oluşacak. 0'dan kendi halimde başlar, işimi sürdürürüm. Benimle aynı şeyi yapan adamı görmek istemem, bırakırım o köşesinde yapsın ben köşemde.
Bir de bazı tip insanlar vardır, rekabeti bırak, aynı sektöre girmene izin vermez. Çok gördüm o insanlardan, o da işin ayrı bir boyutu.