delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cpanel kullanıyorum
Ben de % 95 sizin gibi çalışıyorum, kendi şirketimin, eşin dostun arkadaşın sitelerini host ediyorum, bir iki tane de "müşterim" var. Yine sizin gibi başka bir firmada cPanel kullanıyordum, VPS + Cpanel maliyeti çok gelmeye başladı, bir sürü yerden VPS aldım, bu konuda arkadaşların yazdığı veya yazmadığı bir sürü paneli kurdum, denedim. Tamam hiçbiri cPanel gibi rahat ve kullanışlı değil, ayrıca arkadaşların söylediği gibi bazıları sorunlu, bir dert çıkıyor, çözmek için saatlerce forumlarda araştırma yapıyorsunuz. Sonunda vazgeçmek üzereyken bu forumda "Mr.Darkness - www.eselax.com" un ilanını gördüm, kendilerinden en üst paketi aldım, sağolsunlar gerek kurulum aşamasında gerekse ek isteklerimde (ayrı class IP, reverse dns kayıtları, vs.) hep yardımcı oldular. Burada da yazdıkları gibi Plesk sınırsız'ı da veriyorlar.

Geriye tek sorun kaldı; mevcut sitelerin taşınması, her test ettiğim panelde cPanel'den transfer özelliğini de (panelde varsa) test ettim, hiçbir panel tam randıman vermedi. Sonunda el ile taşımaya karar verdim. Sıfırdan başlayarak Plesk'te müşterileri ve domainleri açtım, Web sitesi dosyalarını ve mySQL veritabanlarını manuel şekilde taşıdım, tabii Plesk'te klasörler farklı olduğu için Joomla, Wordpress, vs. lerin konfigürasyon dosyalarında gerekli değişiklikleri yaptım. Son olarak mail hesaplarını açtım, IMAP ile eski ve yeni server'lara aynı anda bağlandım, mail'leri de taşıdım. Taşıma işlemi tamamı ile biten her sitenin DNS değişikliklerini yaptım, yine de birkaç gün IMAP ile bağlı kalıp eski VPS'e gelen tüm mailleri yeni VPS'e taşımayı ihmal etmedim. 30'dan fazla sitem var, toplam 50 GB datam var, tüm işlemler birkaç günde bitti.

Size de naçizane tavsiyem Eselax'dan size uygun paketi alıp sitelerinizi bu şekilde manuel olarak taşımanızdır, birkaç gün sıkıntı çekersiniz ama sonradan hiç sorun yaşamazsınız. Eselax ile 3 ayı geçtim, ne kopma ne yavaşlama hiçbir sorun yaşamadım. Tabii bu arada Eselax'ı bulana kadar bu forumdan 10'dan fazla arkadaştan VPS aldım, ya zamanında kuramadılar, ya ek isteklerime başta evet deyip sonra ilgilenmediler, ya tam kurulum zamanı sunucularında bitmeyen upgrade'ler yapmaya kalktılar, vs. vs. Bu şekilde hem cPanel kadar bilinen ve güvenilir Plesk'e geçmiş olursunuz, hem de maliyetinizi çok düşürürsünüz. İleride bir şekilde Eselax'dan memnun kalmazsanız da Plesk panel veren başka bir VPS firmasına geçersiniz, Plesk'ten Plesk'e transfer cPanel'den cPanel'e transfer kadar kolay bir işlem.