Hocam işte bu bahsettiğiniz şeyler o dinin kendi içinde ki yorumlamaları. O bahsettiğiniz âyet karadeliklere işaret etmiş varsayalım. Ya bunun haricinde ki şeyleri nereye koyacağız. Makro ve mikro evrendeki herşey kutsal kitaplarda mevcut mu? Özellikle tek Tanrılı dinlerin kitapları Ortadoğu coğrafyasından çıkamamışken koca evrenden bahsettiğini düşünmek bence çok zorlama.

Bu arada ben niyetinizi kötü bulmuyorum. İnanışınız gereği o şekilde görmek istiyor da olabilirsiniz bunda bi mahsur yok. Ama ben yanlış diyorum.

Ayrıca özellikle Ortadoğu ve Mısır medeniyetlerinin Astronomide nekadar ileri oldukları ve bunların kutsal kitapları ne kadar etkilediği de ortada. Yüzeysel bilgilerin kutsal kitaplarda olmasi da bu bağlamda çok normal. Bu detayı da unutmamiz lazım.

(Bu son yorumunu mobil den yaptım yazımda hatalar olduysa affola)

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben diyorum ki Allah 1400 yıl önce karadeliklere işaret etmiş ve bilim bunu 1350 yıl sonra daha yeni keşfetmiş diyorum, sen de din bilim buluş yaptıktan sonra yorum yapar diyorsun. Çok saçma bu söylediğin. Bazı ayetler bilimin keşifler yapması sonucu daha iyi anlaşılır. İşin özü bu. Yıldızların battığı yer tabiriyle anlatılmak istenen karadeliktir ve bunu sadece karadeliğin varlığından haberdar olan birisi söyleyebilir.

Bilim düşünme ve araştırma işidir. Bilim düşünceyi geliştirir. Şimdi arabistanda çölün ortasında bir şehirde yaşıyor olduğumuzu düşün ve halkın genelinin okuma yazma bilmediğini ve sana gelip "yıldızlar biryere batıyor" dediğimi düşün. Ne düşünürdün o zaman?

İnsanların fikirlerini değiştirmek zordur. Bu dünyada binlerce müslüman bilim adamı olduğu gibi binlerce de ateist bilim adamı var. Birisi bilimi inceleyip Allah ne kadar güçlü ve bilgiliymiş diyerek imanı artarken diğeri tüm bunlara rağmen herhangi bir ilah yoktur tüm bunlar kendiliğinden oluşmuştur diyebiliyor. Kafiri peygamber bile müslüman yapamamış biz mi yapacaz? Kimseyi müslümanlaştırmaya çalışmıyorum. Herkes kendisi düşünüp inanıp inanmama kararını kendisi veriyor zaten.