Kendi paramız günden güne eridiği için .
Şöyle izah edeyim. Elektronik bir cihaz alıp satıyorum bana gelişi 2000 $ dolar . sunu bunu bosver
2 ay önce ben 7000 TL ye mal ediyordum. Geçen ay 12.000 TL dün 15.000 TL ye aldım. Ben fiyat politikamı TL üzerine yapsam sirkketimi kapatmam gerekirdi.
Yada hesabımda 12.000 TL tutsaydım yarın ki kur ile o ürünü alamazdım.
Her yerin bas bas bağırması milli sermaye vs vestel kullanın diye. Adamalrın tüp çipleri yurt dışı zaten neyin millisi olacak.
Onuda geçtim hocam .
Yapılan tüm ihalaler dolar bazından öderken o bağıranlar biz neden tl üzerinden iş yapıyoruz.
Bir örnek ile açıklamaya calısayım.
Geçen sene TMO fındığı çiftçiden 3 DOLAR üzerinden alıp yaptı. Bu sene ise 1.4 dolar üzerinden alıyor, ya da almayacak . Onlar böyle yaparken baskasından bişi beklemek güç
Kolay gelsin.
Yazılımla uğraşıyorum. Domain, host, vpn sunucusuna doğrudan dolar, euro ödüyorum.
Memlekete ailemin yanına döndüm 1 hafta önce ilçeye 2 tl olan öğrenci dolmuş ücreti 2,5 Tl oldu ve şimdi zamlı ücret ödediğim dolmustan indim ilçedeyim.
Ve bunun üstüne senin bu saçmalığını okuyorum. He ya oradan konuşmak kolay tabi.
Benim masrafım arttığında zam yapıyorum. Zam yaptıkça müşteriyle papaz olan benim sen değilsin.
Ücret dolara sabitlenir. Müşteriye dolar bazında sabit ücret verilir. Dolar arttıkça bana değil sebep olanlara söver. Bende aradan bir nebzede olsa sıyrılırım.
Denklem bu kadar basit paşam. İnsanların işine gelirse.
Tamamen aynı sektördeyiz. Kesinlikle haklısın. Bir yazılım firmasında çalışıyorum çok şükür iyi kazanıyorum ama söyle bir fark var. Ucuz olsun diye bimden alıyoruz. 7 tl ye aldığım şey en 9 . Tüm faturalar aynı kullanımda yüzde 30 artmış .