İnsanlar hedef belirlerse muhtemelen bir şey değişmez, sonuçta bu yaşa gelene kadar illaki arkadaşların veya çevren zaten senin adına bir hedef belirlemeye çalışmıştır yada bir şeyler önermiştir, en azından kendin kendine 'şunu yapabilirim belki' demişsindir. O yüzden muhtemelen burada yazılanlardan sonra da pek bir isteğin oluşmaz.
İsteği oluşturmak için örnek alacağın insanlar bulman lazım, mesela youtube'da meslek tanıtım videoları var, örneğin ben matematikten hiç haz etmem fakat Ali Nesin'in matematiği anlattığı bir video vardı, çizin silgi kullanmayın falan dediği, onu izledikten sonra kısa süreli de olsa matematiği sevmeye başlamıştım.
O yüzden mesleği seçmek için önce örnek alacak insanlar bulmalısın bence. Sonra o hedefin haline gelir. Yada sonuca yönelik oynamalısın, mesela kendine hayal belirle, bu dünyada ne yapmak istiyorsun, neye şekil vermek istiyorsun, insanlara mı, yapılara mı, sitelere mi, maddelere mi. Bunun sonucunda o hedefine giden yolu en kısa gördüğün mesleği seçebilirsin falan.