EmrecanKitir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin 4-5 yılda yaptığın kilometreyi o adam 2 ayda yapıyor. Belki daha kısa sürede. Sen o zaman esnaflık yaparken ödediğin kirayı da hesaba katma kâr marjı koyarken. Sonuçta alakası yok. Öyle mi? Lastik konusunda da adam eski kurdan aldıgını şuan 200 e satsa kâr marjıyla birlikte. Tekrar fabrikadan alacağı lastik şuanda yine 200₺. Bu adam taş mı kemirecek? Sorun halktan daha fazla ekonomi olarak vasıfsız hükümette. Asgari ücret artsa ne artmasa ne enflasyonun karşısında kuş kadar artırılıyor.

Siz sadece şuanda esnafa karşı olan kininizi kusuyorsunuz gibime geldi.
50TL ye satan esnaf, 15TL ye su satan esnaf 5 TL ye çay satan esnaf bunlarda suç yok yani.
Taksiye türk bindiğinde 15TL olan yol, yabancı bindiğinde 50 dolar oluyorsa esnaf masum dersen sıkıntı.
Bütün çarşı ve kurumsal olmayan kıyafet, çanta, saat, gözlük bunun gibi çoğu sektörde iş yapan küçük esnafa git yabancılar için ayrı fiyatları var.
Mavi Jeans den alacağın bir kot 150TL ise yabancı da gelse 150TL dir. Ama çarşıda bir kot 70-80TL satıyorsa yabancı gelince o direk 40 dolar - 50 dolar olur.( kanıt istiyorsan, haber ve video yeterince var internette. )
Türkiyede esnaflık yapacaksan kimse bana ben namusumla, doğru oranda zamla ve alavere dalavere yapmıyom diyemez. Burada esnaflık da ayakta kalacaksan felsefe olarak şu ya dikeceksin ya dikilceksin.
Eski lastiği normal fiyattan satsın yeni lastiği zamıyla satar. O zaman birşey kemirmez bende öyle yazdım zaten bence okumalısın.